Meniu principal

Fostul baron PSD de Argeș, Constantin Nicolescu, opt ani cu executare

Fostul președinte al CJ Argeș, pesedistul Constatin Nicolescu, liberat condiționat

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Argeş, Constantin Nicolescu, cel căruia Victor Ponta i-a luat cu fervoare apărarea, a fost condamnat, vineri, de Curtea de Apel Bucureşti, la opt ani de închisoare cu executare. Este vorba despre dosarul în care Nicolescu a fost judecat pentru fraudă cu fonduri europene, în cazul reconstrucţiei a două poduri din judeţ. Decizia poate fi însă atacată la ÎCCJ. 

Constantin Nicolescu a fost condamnat la şase ani de închisoare pentru abuz în serviciu, pedeapsă care a fost contopită cu o altă condamnare, de şapte ani şi opt luni, urmând ca fostul preşedinte al CJ Argeş să stea opt ani după gratii. Nicolescu a fost achitat pentru folosire sau prezentare de documente ori declaraţii false, infracţiune care are că rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al comunităţilor, dar şi pentru infracţiunea de luare de mită. Curtea de Apel Bucureşti a mai decis, vineri, confiscarea sumei de 66.588 de lei de la Constantin Nicolescu.

Pe 20 iulie 2016, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis să retrimită spre rejudecare la Curtea de Apel Bucureşti dosarul și să menţină actele efectuate în cauza până la dată de 30 mai 2014.
În prima instanţă, Constantin Nicolescu a fost condamnat la nouă ani şi şase luni de închisoare în dosarul privind utilizarea de fonduri europene pentru reconstrucţia a două poduri, prejudiciul fiind de 1,2 milioane de euro.

 

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.