Meniu principal

Pesediștii au făcut scut în jurul primăriței Firea, boicotând ședința CGMB

Gabriela Firea respinge acuzațiile cu privire a implicarea în concedierea profesoarei Tunegaru

Şedinţa extraordinară a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB), în care primarul Capitalei, Gabriela Firea, ar fi trebuit să dea explicaţii cu privire la organizarea târgului de sărbători în Piaţa Victoriei a fost anulată din lipsă de cvorum, în condiţiile în care grupurile PSD, ALDE şi PMP au boicotat şedinţa. Consilierii generali USR, cei care au şi convocat această şedinţă, consideră că absenţa grupurilor majoritare este o dovadă de laşitate din partea consilierilor şi arată că le este teamă de cetăţeni. 

“Este păcat că nu am putut convoca cvorum pentru a vota un proiect foarte important pentru cetăţenii Bucureştiului, mai exact, decretarea Pieţei Victoriei ca locul unde vor fi manifestaţii civice şi nu târguri de Crăciun. Faptul că PSD-ALDE şi PMP nu au venit astăzi la şedinţă, ne arată că se tem de cetăţeni. Cetăţenii care îşi doresc transparenţă şi care îşi doresc să îşi vadă reprezentanţii muncind pentru ei în Consiliul General, astăzi au ocazia să vadă că cei pe care i-au votat nu sunt aici să-şi facă treaba. Neavând cvorum, proiectul de hotărâre nu poate fi adoptat, nu putem să punem întrebări nici directorilor celor două instituţii ARCUB ŞI PROEDUS, care au luat această decizie intempestivă. Nu dăm vina pe funcţionarii primăriei pentru că, de multe ori, ei sunt supuşi unor presiuni”, a declarat consilierul general USR, Roxana Wring, citat de News.ro.

 

Întrebată dacă îl susţine pe primarul oraşului Voluntari, soţul Gabrielei Firea, Florentin Pandele, care a anunţat în urmă cu câteva zile că va protesta în Piaţa Victoriei faţă de bugetul alocat pe 2018, consilierul a spus că “legea e aceeaşi pentru toţi”.

“Pe domnul Pandele nu am cum să-l susţin, dar Piaţa Victoriei trebuie să rămână un spaţiu pentru manifestaţii publice non-violente şi în care oamenii pot protesta în siguranţă, (…) fără să se împiedice de tot felul de căsuţe de Crăciun sau alte obiecte. Inclusiv domnul Pandele, legea e aceeaşi pentru toţi”, a spus consilierul USR, precizând că proiectul privind rezervarea pentru proteste a spaţiului din faţa Guvernului va intra pe ordinea de zi a unei şedinţe ordinare.

Şedinţa extraordinară a CGMB a fost convocată de grupul USR, susţinut de PNL, pentru a clarifica situaţia organizării unui târg de sărbători în Piaţa Victoriei şi  modul în care a fost luată această decizie. De asemenea, municipalitatea ar fi urmat să pună la dispoziţia consilierilor generali, potrivit celui de-al doilea punct de pe ordinea de zi, toate documentele oficiale emise de primarul Gabriela Firea, Primăria Capitalei, CGMB, PROEDUS, ARCUB, Inspectoratul Şcoalar sau orice altă instituţie din subordinea primăriei, care au stat la baza deciziei de a organiza acest târg în faţa Guvernului, precum şi a altor documente emise după luarea deciziei.

La al treilea punct aflat pe ordinea de zi a şedinţei CGMB a fost proiectul de hotărâre iniţiat de USR, prin care se propune ca Piaţa Victoriei să fie rezervată manifestaţiilor civile, sindicale sau oricăror proteste.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.