Meniu principal

Percheziții la societăți de protecție și pază, într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani

Percheziții DGA: mai mulți agenți de la Poliția Autostrăzi, suspectați de luare de mită

Miercuri dimineață, poliţiştii fac 25 de percheziţii în Bucureşti şi în judeţele Ilfov şi Dâmboviţa într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani „în domeniul prestării serviciilor de protecţie şi pază/serviciilor de igienizare şi curăţenie”. Oamenii legii susțin că, în perioada 2011-2013, reprezentanţii a două societăţi comerciale au înregistrat în contabilitate şi au declarat achiziţii fictive de la nouă firme fantomă, prejudiciul cauzat bugetului de stat fiind de aproximativ 12 milioane de lei.

„Din investigaţii a rezultat că, în perioada 2011 – 2013, reprezentanţii a două societăţi comerciale ar fi înregistrat în evidenţa contabilă şi ar fi declarat organelor competente, achiziţii fictive de la 9 societăţi comerciale de tip „fantomă”, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale. În scopul disimulării provenienţei ilicite a sumelor de bani provenind din săvârşirea faptelor de evaziune fiscală, bănuiţii ar fi transferat în mod succesiv aproximativ 31.000.000 de lei, reprezentând contravaloarea achiziţiilor fictive, în conturile celor 9 societăţi comerciale menţionate, de unde ar fi fost ulterior divizate şi retransferate în alte conturi, fiind retrase, în final, în numerar, cu ajutorul cardurilor bancare, în vederea restituirii dispunătorilor plăţilor”, se arată într-un comunicat emis de IGPR.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat estimat la acest moment este de 12 milioane de lei, iar suma ce formează obiectul procesului de spălare a banilor este de aproximativ 31 de milioane de lei. Persoanele vizate vor fi conduse pentru audieri la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.