Meniu principal

Pe Traian Băsescu îl ajung din urmă dosarele din perioada în care avea imunitate

Traian Băsescu află dacă dosarul Flora va fi redeschis

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, s-a prezentat, luni, la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ), fiind citat pentru a fi audiat într-un dosar privind retrocedarea a 66 de imobile, din anul 2003, pe când era primarul general al Capitalei.

În momentul în care a ajuns la sediul PÎCCJ, Traian Băsescu le-a spus jurnaliștilor că retrocedările s-au derulat în condițiile legii, acesta nesemnând niciun document ilegal.

“Nu există vreun act semnat de mine care să fie ilegal”, a spus Traian Băsescu.

Imobilele sunt localizate pe strada Şerban Vodă din Captială şi au fost retrocedate unui cetăţean româno-american care a pretins că este moştenitorul proprietarului, informează News.ro. Chiriaşii care stăteau acolo de ani de zile au făcut plângeri în care au reclamat că persoana căreia i-au fost retrocedate imobilele nu este moştenitorul fostului proprietar.

Într-un alt dosar, procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti au cerut instanţei redeschiderea urmăririi penale pe numele lui Traian Băsescu, pentru că ar fi retrocedat, în 2003, când era primar al Capitalei, un teren de 40.000 de metri pătraţi în Dămăroaia, teren pe care fostul deputat Dumitru Puzdrea a ridicat complexul comercial Flora. Instanţa supremă urmează să stabilească dacă va fi confirmată redeschiderea acestui dosar. Prejudiciul a fost estimat la 100 milioane de euro.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.