Meniu principal

Pe cine mai grațiază astăzi senatorii juriști?

pe cine mai grațiază astăzi senatorii juriști

Comisia juridică a Senatului reia, miercuri, după ora 12.00, dezbaterile asupra proiectului legii graţierii, după ce săptămâna trecută au adoptat deja mai multe amendamente. Este vorba despre graţierea pedepselor de până în trei ani, scăderea a trei ani din pedeapsa de până în zece ani, înjumătăţirea pedepselor femeilor însărcinate, precum şi graţierea integrală a pedepselor persoanelor care au împlinit 70 de ani (adică Dan Voiculescu iese de urgență din închisoare).

Pe de altă parte, deși Traian Băsescu şi-a modificat amendamentul prin care propunea graţierea pedepselor de până în 10 ani de închisoare, însuşindu-şi propunerea Uniunii Barourilor, şi anume reducerea perioadei la 6 ani, amendamentul său a fost respins cu un vot ”împotrivă”, un vot ”pentru” şi opt abţineri.

În ceea ce privește amendamentul potrivit căruia pedepsele cu închisoare de la 6 la 10 ani, aplicate femeilor însărcinate şi persoanelor care au în întreţinere minori cu vârsta de până la 14 ani, precum şi copii încadraţi în grad de handicap accentuat sau grav, se vor înjumătăți, senatorul Traian Băsescu a insistat ca de această prevedere să beneficieze şi femeile condamnate pentru corupţie.

”Din categoriile excluse (de la graţiere – n. red), elimin şi eu violenţa, dar să lăsăm pe cele care au făcut un act de corupţie. Au luat o mită într-o primărie, într-un minister (…) Poate am o sensibilitate aparte pentru femei. E cunoscută”, a propus Traian Băsescu în faţa comisiei juridice a Senatului.

Amendamentul său a fost însă respins cu nouă abţineri şi doar un vot ”pentru”.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.