Meniu principal

Paul Stănescu nu știe cum să explice cum a ajuns să îl aibă ca și consilier pe fostul bodyguard al lui Nicu Gheară

Paul Stănescu nu știe cum să explice cum a ajuns să îl aibă ca și consilier pe fostul bodyguard al lui Nicu Gheară

Vicepremierul Paul Stănescu a dat din colț în colț, joi, în momentul în care a fost întrebat de jurnaliști cum a ajuns să-l angajeze ca și consilier personal pe fostul bodyguard al controversatului Nicu Gheară, Mihai Călin Novacescu. Pesedistul nu a dat nicio explicație, limitându-se să spună că garda de corp nu a primit încă atribuții și a fost angajat acum câteva zile.

Paul Stănescu a afirmat, pentru Money.ro, că nu știa că Novacescu ar fi fost garda de corp a lui Nicu Gheară și a precizat că este prieten cu el de 20 de ani. Totodată, Stănescu a infirmat că l-ar fi luat consilier pe acesta pentru a-l proteja după ce toți membri Guvernului au renunțat la serviciile SPP și a precizat că el nu a avut și nici nu are nevoie de protecție.

Mihai Novacescu a fost angajat în 2004 în Serviciul de Pază și Protecție (SPP), cu gradul de subofițer, iar în scurt timp a ajuns maior și a fost trimis în misiune în Sudan.

La vremea aceea, un fost angajat al Serviciului, Dumitru Vlad, susținea că Mihai Novacescu, fosta gardă de corp „a unui personaj controversat, Nicu Gheara” a fost avansat maior printr-o șmecherie, fiind transferat la MApN, făcut ofițer și apoi retransferat la SPP.

În replică, SPP afirma că: „Menționăm faptul ca domnul maior Mihai Novacescu este absolvent de studii juridice, are o pregătire sportivă deosebită în domeniul artelor marțiale – campion național în 1996 la kick-boxing, este instructor de body building și cascador. Din verificările efectuate cu prilejul încadrării domnului Novacescu în SPP nu a rezultat că acesta ar fi fost garda de corp a domnului Nicu Gheară. În momentul încadrării la SPP, domnul Novacescu era angajat al C.S.F.C. Dinamo București. Decizia de aprobare a dosarului domnului Novacescu pentru plecarea în misiune în Sudan a fost luată de către specialiștii ONU”.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.