Meniu principal

Patronul Realitatea TV a ieșit de la zdup după ce a elaborat trei lucrări ştiinţifice

Patronul Realitatea TV, Maricel Păcuraru, a ieșit de la închisoare după ce instanța de la Brăila a constatat faptul că, în perioada detenţiei, acesta a participat la activităţi şi programe de educaţie şi moral religioase, a beneficiat de 180 de zile câştig pentru că a muncit constant şi a elaborat trei lucrări ştiinţifice. Concluzia: Păcuraru a dat “dovezi temeinice de îndreptare”, iar perioada din pedeapsă executată a fost suficientă pentru “reeducarea sa”.

Judecătoria Brăila a decis în 16 ianuarie 2017 să admită cererea de liberare condiţionată formulată de Maricel Păcuraru, condamnat, în 2014, la patru ani de închisoare cu executare. Avocatul acestuia a susţinut că deținutula participat la acitivităţi de educaţie şi moral religioase, că a fost inclus în activităţi lucrative, că are în întreţinere opt copii şi că suferă de boli cronice care nu pot fi tratate în penitenciar. 

Păcuraru ar fi trebuit să execute cel puţin 974 de zile, iar în perioada 3.11.2014 – 9.01.2017 a executat efectiv 799 de zile plus încă 180 de zile, ca urmare a muncii prestate, din care 90 sunt obţinute ca urmare a elaborării a 3 lucrări ştiinţifice, rezultând astfel 979 de zile. 

Şi reprezentantul Ministerului Public s-a pronunţat în favoarea admiterii cererii de liberare condiţionată a lui Maricel Păcuraru, solicitând, cu privire la cheltuielile judiciare, ca acestea să rămână în grija statului.

Pe 3 noiembrie 2014, Curtea de Apel Bucureşti i-a condamnat definitiv pe Maricel Păcuraru şi pe fostul director al Poştei Române, Mihai Toader, la câte patru ani de închisoare cu executare, în dosarul privind poliţele de asigurare pentru angajaţi, în care prejudiciul este de peste patru milioane de euro. Pe latura civilă, instanţa i-a obligat pe cei doi, alături de alţi şase inculpaţi din dosar, să restituie Poştei Române suma de 14,3 milioane de lei, la care va fi adăugată dobânda calculată până la plata efectivă a datoriei.

(foto: Ordinea.ro)

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.