Meniu principal

Patronul clubului Bamboo: Focul a pornit dintr-un spațiu care normal e închis, nu funcționa

Patronul clubului Bamboo, Joshua Castellano, s-a prezentat, luni, la sediul Poliției Capitalei, pentru a da declarații în urma incendiului de vineri spre sâmbătă, care a distrus în întregime localul de pe malul lacului Tei. Castellano a spus, la ieșire, că focul ar fi pornit dintr-un spațiu care în mod normal este închis.

“A pornit dintr-un spațiu care normal e închis, nu funcționa. Pe mine m-au chemat și normal că eu am văzut acolo, eu am fost acolo pe moment și am văzut… Foarte ciudat cum s-a aprins foc și cum s-a dezvoltat focul în momentul ăla. Atunci când am văzut focul, am spus să facem evacuare. S-a făcut evacuare imediată și s-a ieșit Nu are cum să nu aibă avize, era aviz în procedură normală de a obține autorizație. Locația are un proces de autorizare pentru ISU, pentru că după ce s-a întâmplat cu Colectiv s-au făcut niște schimbări. În momentul când nu ai o locație mică, ai o locație destul de mare, de 5.000 de metri pătrați, trebuie să fie refăcută toate lucrarea, cu avizarea respectivă, cu aprobarea până la sfârșitul 30 iunie 2017, pentru asta noi eram în regulă pentru funcționare”, a precizat proprietarul clubului Bamboo.

Italianul Joshua Castellano susține că clubul său ar fi fost amendat o singură dată, pe motiv că o canapea era în dreptul unei uși destinate ieșirii de siguranță. De asemenea, patronul localului care a ars în noaptea de vineri spre sâmbătă spune că clubul nu era asigurat, neputând să fie încheiată o poliță de acest tip fără avizul pompierilor.

“Nu, am avut anul trecut asigurare. Înainte să se întâmple chestia asta cu Colectiv am avut asigurare. În momentul când s-au schimbat toate legile și în momentul când trebuie să faci o lucrare, să te pui în regulă cu toate legile noi pentru partea asta de ISU, a trebuit să nu avem asigurare. Dacă nu ai avizul ISU, asigurarea nu plătește despăgubirea. Pentru asta, păgubitul sunt eu, nu e nimeni altcineva, cum a fost în 2005”, a mai precizat Castellano.

Cu privire la acuzațiile că s-ar fi fumat în continuare în club, el a explicat că este dificil să se controleze fumatul într-o locație în care intră 1.500 de persoane. De asemenea, Castellano a mai precizat că în acea noapte în club ar fi fost 700-800 de persoane, capacitatea fiind de peste 1.200 de oameni.

“A controla fumatul într-o locație în care intră 1.500 de persoane este foarte dificil în general. Oamenii locației și angajații și-au făcut jobul foarte bine. Când a fumat cineva, tot timpul le-a fost spus să nu fumeze că este interzis. Au fost puse semne cu “Fumatul oprit” peste tot. Nu este vorba de fumat acum, s-a prăbușit Bamboo, a luat foc Bamboo, nu cred că a luat foc pentru o țigare, nu atacați lucruri care nu sunt potrivite”, a spus Castellano.

Incendiul de la clubul Bamboo a fost declarat stins luni, la ora 12.30, au anunțat oficiali ai ISU București-Ilfov. La fața locului va rămâne o autospecială de stingere pentru supraveghere.

(foto: Huff.ro)

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.