Meniu principal

Patriarhia Română: Hoţia şi furtul degradează societatea în plan moral şi material

Patriathia Română a emis un comunicat de presă prin care arată, în contextul protestelor din ultimele zile, că lupta anticorupţie trebuie continuată iar cei vinovaţi trebuie sancţionaţi.

“Societatea românească este foarte tulburată în aceste zile, deoarece există un conflict între instituţii majore ale statului şi, ca atare, o polarizare în rândurile populaţiei. Deşi neutră din punct de vedere politic, Biserica nu este indiferentă în plan social, ci receptează orientările sau dorinţele majore ale poporului: dreptatea socială, diminuarea sărăciei şi creşterea nivelului de trai. În acest sens, trebuie continuată lupta anticorupţie, iar cei vinovaţi trebuie sancţionaţi, deoarece hoţia şi furtul degradează societatea în plan moral şi material. Totodată, lupta împotriva corupţiei nu trebuie folosită în scopuri politice partinice, iar sancţionarea şi folosirea penitenciarelor nu trebuie confundată cu exterminarea, deoarece scopul acestora este îndreptarea şi reintegrarea socială a celor care recunosc şi regretă faptele rele pe care le-au săvârşit”, arată Patriarhia Română.

Biserica mai spune că, în acest context social polarizat şi fracturat, în calitatea ei de “factor al păcii sociale”, îndeamnă la rugăciune, dialog şi coresponsabilitate socială.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.