Meniu principal

Parlamentul a avizat favorabil referendumul lui Klaus Iohannis

Plenul reunit al Camerelor Parlamentului a avizat favorabil inițiativa președintelui României, Klaus Iohannis, de organizare a unui referendum pe tema luptei anticorupție. Avizul, unul consultativ, a fost dat în ultima zi perioadei legale în care Parlamentul putea face acest lucru.

În timpul dezbaterii din plen, social-democrații au spus că președintele nu are de ce să organizeze un astfel de referendum, întrucât este binecunoscut faptul că românii își doresc continuarea luptei anticorupție. Pe de altă parte, parlamentarii ALDE i-au sugerat președintelui Iohannis să renunțe la inițiativă iar fondurile necesare organizării referendumului, circa 50 milioane de euro, să fie direcționate spre domenii mai importante, precum sănătatea.

În zilele următoare, președintele Klaus Iohannis cel mai probabil va semna Decretul privind organizarea referendumului. De asemenea, vo cunoaște, în sfârșit, care va fi întrebarea ce va fi tipărită pe buletinele de vot. Pentru a putea fi validat, la urne vor trebui să se prezinte cel puțin 30% din numărul total al alegătorilor înscriși pe listele electorale.  

(foto: RFI.ro)

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.