Meniu principal

Parlamentarii Uniunii Salvați România votează împotriva Legii bugetului pe 2017

Uniunea Salvaţi România (USR) a anunțat că va vota împotriva proiectului Legii bugetului de stat pe 2017, pe motiv că Executivul promovează prognoze nerealiste de creştere economică, ridică deficitul bugetar periculos de mult şi subevaluează cheltuielile.

Deputatul Claudiu Năsui a invocat date prezentate inclusiv de Comisia Naţională de Prognoză, care arată că o creştere economică realistă ar fi de 4,3%, în timp ce Guvernul susţine că aceasta va fi de 5,2%, “exact atât cât avea programat programul PSD şi de cât avea PSD nevoie să facă toate cheltuielile pe care şi le-a promis”.

“Avem o subevaluare masivă a cheltuielilor pentru asistenţă socială, între 1,4 şi 1,5 miliarde, avem cheltuieli cu dobânzile care sunt subevaluate şi avem o subestimare grosolană, de 1,5 miliarde, a contribuţiei României la UE. O parte din acea contribuţie, referitoare la venitul naţional brut, care este programat să crească”, afirmă deputatul.

Uniunea Salvați România cere Guvernului să nu continue acest tip de programare bugetară.

“Nici măcar ţări precum Grecia nu au făcut-o în momentele lor de cumpănă cele mai mari. USR nu va vota acest buget şi ne dorim ca actualii guvernanţi să găsească înţelepciunea necesară, măcar echilibrele macroeconomice, care până acum în România au mers bine, să continue”, a conchis Claudiu Năsui.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.