Meniu principal

Averea fostului preşedinte Traian Băsescu, luată la bani mărunți de ANI

Băsescu: Dragnea face filmul pe care l-a făcut și la Iordache. Acum face același lucru, iese și neagă, el este sfântul sfinților

Parchetul Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ) a cerut Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) să verifice averea fostului președinte Traian Băsescu, au declarat luni, pentru News.ro, surse oficiale. Solicitarea vine ca urmare a unui dosar în care se fac cercetări pentru fals în declaraţii, disjuns din dosarul în care liderul PMP a fost acuzat de spălare de bani, alături de omul de afaceri Costel Căşuneanu.

Dosarul privind terenul din cartierul Primăverii pe care l-ar fi obţinut Traian Băsescu în  perioada în care era primar al Capitalei şi i l-ar fi vândut omului de afaceri Costel Căşuneanu a fost clasat pentru fapta de spălare de bani, dar cercetările continuă pentru fals în declaraţii.

Parchetul ÎCCJ susține că banii cu care a cumpărat terenul nu sunt trecuţi în declaraţiile de avere din perioada în care acesta a fost primarul Capitalei.

Potrivit News.ro, și dosarul în care Traian Băsescu era acuzat că şi-ar fi acordat ilegal o locuinţă în strada Mihăileanu din Capitală, pe care a cumpărat-o în 2003, a fost clasat. Dosarul fusese redeschis în luna mai 2015, după ce Traian Băsescu și-a încetat mandatele de președinte.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.