Meniu principal

Papa Francisc, în contextul protestelor din România: ”Corupția începe cu puțin!”

Papa Francisc a apelat la un psihanalist ”pentru a lămuri câteva lucruri”

Papa Francisc s-a referit, într-o predică ținută la Vatican, la corupţie, care începe cu puţin apoi se ajunge la păcat şi decădere. Afirmaţiile Suveranului Pontif vin la câteva zile după ce ”L’Osservatore Romano” a publicat un articol despre situația din România, pe care o numește ”o criză profundă”.

 

”Corupția începe cu puțin, cu dialog: “Dar nu, nu este adevărat că îți va face rău acest fruct! Mănâncă-l, este bun! Este un lucru mic, nimeni nu își dă seama. Fă-o, fă-o!” Și puţin câte puţin, puţin câte puţin, se cade în păcat, se cade în corupţie”, a spus Papa Francisc.

Textul din ”L’Osservatore Romano” atrage atenţia şi asupra modului în care s-au comportat parlamentarii puterii, în frunte cu şefii celor două Camere, atunci când preşedintele Klaus Iohannis a vorbit în Parlament.

Radio Vatican, care vorbeşte de acest articol, dă de înţeles că asemenea acţiuni ar putea complica aranjamentele pentru viitoarea vizită în România a Papei Francisc, care duce la rândul său o luptă împotriva corupţiei din Biserica Catolică.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.