Meniu principal

OUG 14, atacată la Curtea de Apel Bucureşti de o persoană condamnată pentru complicitate la abuz în serviciu

Ordonanţa de Urgenţă nr. 14, de abrogare a OUG nr. 13, prin care Guvernul Grideanu a modificat Codurile penale, a fost atacată în contencios administrativ la Curtea de Apel Bucureşti, de către o persoană condamnată, în primă instanţă, pentru complicitate la abuz în serviciu. Este vorba despre Luiza Căzănescu, aceasta deschizând, în data de 10 februarie2017, la Curtea de Apel Bucureşti, câte două procese, pentru suspendarea respectiv anularea OUG 14.

Femeia a fost condamnată de Tribunalul Dâmboviţa, în 15 data de iulie 2016, la trei ani şi două luni de închisoare, fiind acuzată de complicitate la abuz în serviciu. Instanţa a menţinut și sechestrul dispus de procurori asupra unui teren intravilan de 2.400 de metri pătraţi din Snagov şi a unui apartament din Bucureşti, deţinute de Luiza Căzănescu. Decizia nu a fost definitivă, recursul judecându-se, în prezent, la Curtea de Apel Ploieşti.

Luiza Căzănescu, administrator al SC Luisa Casa de Modă SRL, a fost trimisă în judecată de procurorii DNA la 3 decembrie 2010, alături de alte cinci persoane, acuzate şi ele de abuz în serviciu.

Potrivit procurorilor, în perioada octombrie 2003 – octombrie 2005, inculpaţii Marius Daniel Pietricică, în calitate de director ARDAF Dâmboviţa, Marius Cristian Stan, în calitate de director adjunct asigurări ARDAF Dâmboviţa, Loredana Silvia Iacob, şef birou contabilitate şi Cristina Sânpetrean, inspector verificator în cadrul SCAsigurare Reasigurare ARDAF SA – Sucursala Dâmboviţa, au aprobat încheierea mai multor contracte (de consultanţă, de închiriere şi de marketing) între ARDAF Dâmboviţa şi firmele reprezentate de Luiza Căzănescu  şi Ioan Igescu în condiţii nelegale şi cu încălcarea atribuţiilor de serviciu, derularea acestora fiind, de asemenea, contrară normelor ARDAF şi prevederilor legale.

Contractele de consultanţă vizau promovarea şi vânzarea poliţelor “Căminul”, asigurări de sănătate şi asigurări de viaţă, instruirea agenţilor de asigurări şi distribuirea de fluturaşi publicitari, iar contractele de marketing aveau ca obiect prestarea serviciilor de promovare şi publicitate a produselor de asigurare ARDAF, mai arată anchetatorii.

“Aceste contracte au fost decontate în condiţiile în care inculpatul Igescu Ioan, prin SC GTransoceanic SRL. nu a prestat niciun serviciu în favoarea ARDAF iar Căzănescu Luiza nu a respectat clauzele contractuale în integralitatea lor”, potrivit DNA.

Prejudiciul adus ARDAF Bucureşti în acest caz ar fi fost de 6,7 milioane de lei (1,8 milioane de euro, la cursul din octombrie 2005), sumă pentru care ARDAF s-a constituit parte civilă în dosar, au mai susţinut procurorii.

O altă sesizare vizând OUG 14 a fost înregistrată luni la Curtea de Apel Bucureşti, când fostul deputat PNL Theodor Nicolescu, judecat pentru abuz în serviciu în dosarul ANRP privind despăgubirea ilegală a lui Horia Simu, a cerut instanţei să sesizeze Curtea Constituţională în cazul ordonanţei care a abrogat ordonanţa de urgenţă prin care au fost modificate codurilor penale, arătând că prin acest act normativ i se încalcă dreptul la apărare.

(foto: Universuljuridic.ro)

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.