Meniu principal

Oscar 2017: Moonlight, cel mai bun film al anului

Lista nominalizărilor la ediția din acest an a Premiilor Oscar

Pelicula ”Moonlight”, regizată de Barry Jenkins, a câştigat premiul Oscar la categoria ”cel mai bun film”, la cea de-a 89-a gală de decernare a premiilor Academiei de film americane, după ce, iniţial, musicalul ”La La Land” fusese anunţat câştigător al trofeului.

Filmul ”În lumina lunii / Moonlight” urmăreşte viaţa unui tânăr american de culoare, din copilărie şi până la maturitate, în timp ce se străduieşte să-şi găsească sensul în lume. Această poveste atemporală despre legături umane şi descoperirea de sine conturează un portret dinamic al vieţii contemporane afro-americane şi o intensă meditaţie personală şi poetică asupra identităţii, familiei, prieteniei şi dragostei.

Emma Stone a fost recompensată cu premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă în rol principal datorită interpretării sale din pelicula ”La La Land”, la cea de-a 89-a gală de decernare a premiilor Academiei de film americane. Artista americană a fost nominalizată în 2015 la categoria ”cea mai bună actriţă în rol secundar” pentru interpretarea sa din filmul ”Birdman”.

Casey Affleck a primit Oscarul pentru cel mai bun actor în rol principal, pentru rolul din ”Manchester by the Sea”. Și în cazul său, acesta este primul Oscar din carieră. Actorul american a mai fost nominalizat la Oscarul pentru rol secundar în anul 2008 pentru interpretarea din filmul ”The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford”.

Damien Chazelle a fost desemnat câştigător la categoria ”cel mai bun regizor”, cu filmul ”La La Land”, la cea de-a 89-a gală de decernare a premiilor Academiei de film americane, potrivit site-ului oficial al acestor trofee prestigioase.

Damien Chazelle, în vârstă de 32 de ani, a devenit astfel cel mai tânăr de la Hollywood care a primit premiul Oscar pentru regie. Artistul a fost nominalizat la Oscar în 2015, la categoria ”cel mai bun scenariu adaptat”, cu filmul ”Whiplash”. În 2017, Damien Chazelle a fost nominalizat la două categorii – ”cel mai bun regizor” şi ”cel mai bun scenariu original”.

Lungmetrajul ”Moonlight” a mai câştigat și premiul Oscar la categoria ”cel mai bun scenariu adaptat”. ”Manchester by the Sea”, în schimb, a câştigat mult-râvnita statuetă la categoria ”cel mai bun scenariu original”.

Lungmetrajul ”The Salesman”, regizat de Asghar Farhadi, a câştigat premiul Oscar la categoria ”cel mai bun film străin”. Regizorul peliculei, Asghar Farhadi, nu a fost prezent la ceremonie, boicotând gala în semn de protest faţă de decretul semnat de Donald Trump care interzice pătrunderea pe teritoriul american a cetăţenilor din şapte ţări cu populaţie majoritar musulmană. Un alt film regizat de cineastul iranian, intitulat ”A Separation”, a câştigat premiul Oscar la aceeaşi categorie în anul 2012.

Viola Davis a câştigat premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă în rol secundar, graţie interpretării sale din filmul ”Fences”. Aceasta a fost cea de-a treia nominalizare la Oscar pentru Viola Davis. Artista americană a mai fost nominalizată la categoria ”cea mai bună actriţă în rol secundar”, în 2009, pentru interpretarea din filmul ”Doubt”, şi la categoria ”cea mai bună actriţă în rol principal”, în 2012, pentru evoluţia sa din pelicula ”The Help”.

Mahershala Ali a câştigat premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol secundar, graţie evoluţiei sale din filmul ”Moonlight”. Aceasta a fost prima nominalizare şi prima recompensă obţinută de Mahershala Ali la premiile Oscar.

Lungmetrajul ”La La Land”, un tribut muzical adus Epocii de Aur de la Hollywood, a egalat în luna ianuarie recordul de nominalizări la Oscar primite de un singur film într-un an, deţinut ex aequo de peliculele ”Titanic” (1997) şi ”All About Eve” (1950), şi va concura la 14 categorii de trofee.

(foto: Thewrap.com)

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.