Meniu principal

Coaliția PSD – ALDE și-a luat sistemul sanitar înapoi

Voiculescu, despre întâlnirea primăriței Firea cu cei doi medici demisionari: Figurație și poze. Nu îi pasă

Senatul României a votat, luni, respingerea Ordonanței de Urgență 79/2016 privind reforma în sistemul sanitar promovată de fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, și de Guvernul Cioloș.

Senatul, prima cameră sesizată în acest caz, a considerat că trebuie eliminate din legislația sanitară reforma comisiilor de specialitate din Ministerul Sănătății, reforma managementului de spitale din România, deschiderea managementului sanitar în spitalele clinice și către alte persoane în afară de cadre universitare, incompatibilitățile și conflictele de interese pentru manageri și alte funcții de conducere din spitale, depolitizarea managementului sanitar.

În acest context, bucuria de acum o lună și jumătate, când mulți dintre români și din cadrele medicale care chiar vor să facă performanță și-au închipui că a început să se vadă luminița de la capătul tunelului, a pălit, brusc, o dată cu vestea de la Senat.

”În Biroul Permanent, senatorul PSD Șerban Nicolae a propus, în ultima clipă, introducerea votului pe Ordonanța 79, pe listă suplimentară, invocând faptul că ar fi primit raportul de respingere comun al comisiilor juridică și de sănătate din Senat (de găsit aici: http://www.senat.ro/Legis/PDF/2016/16L630CR.pdf). Călin Popescu Tăriceanu a aprobat suplimentarea ordinei de zi în Biroul Permanent al Senatului, și, cu toată împotrivirea USR, majoritatea din jurul PSD a votat pentru. În plenul Senatului, USR a reclamat faptul că este supusă dezbaterii și votului o lege care nu a fost studiată nici măcar un minut de niciun senator (în afară de cei din comisii). Popescu-Tăriceanu a trecut peste acest argument și a dat cuvântul reprezentantului Guvernului. Acesta din urmă, o secretară de stat de la Minsiterul Sănătății, a susținut în plen respingerea Ordonanței. Așadar: în cinci minute de non-dezbatere parlamentară una din cele mai importante reforme din sistemul sanitar din ultimii ani, a fost anulată de Senat. Urmează Camera Deputaților”, a precizat senatorul USR, Vlad Alexandrescu.

 

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.