Meniu principal

OPINIE Haita pesedistă mută justiția de partid pe trotuarul din fața DNA: frică și amenințare

OPINIE Haita pesedistă mută justiția de partid pe trotuarul din fața DNA: frică și amenințare

Desantul liderilor marcanți ai PSD, printre care Paul Stănescu, Marian Neacșu, Andreea Cosma sau Claudiu Manda, la sediul DNA, pentru a-l susține pe șeful lor de partid, Liviu Dragnea, nu este o noutate. În alte două dăți, în 1997 și în 2011, alți doi penali ai partidului, Gabriel Bivolaru și Constantin Nicolescu, au ”beneficiat” de solidaritatea colegilor lor de partid în vremuri de restriște. Astfel, în ciuda mimării, pentru o perioadă, a democrației și a susținerii luptei anticorupție, PSD s-a întors la ceea ce a fost dintotdeauna: un partid cu mari probleme de moralitate, în care justiția se face în paralel cu cea a noastră, lumească.

De această dată, de solidaritatea „cortegiului” de colegi șmecheri a ”beneficiat” însuși șeful PSD, Liviu Dragnea. Nici prezența acestuia și nici calitatea sa de suspect în cel de-al treilea dosar penal instrumentat de DNA nu mai miră pe nimeni. Până la urmă, acțiunea procurorilor nu reprezint decât o continuare firească a dezvăluirilor făcute de presă, în ultimii ani, despre afacerile necurate ale firmei Tel Drum și legăturile acesteia cu fostul baron de Teleorman. 

Ca și în cele cazuri despre care pomeneam mai sus, în care toată pesedimea a făcut scut, la propriu, în jurul unui lider suspectat de corupție, ne duce cu gândul la două situații. În primul rând, ”mesajul de susținere” despre care vorbea secretarul general al PSD, Marian Neacșu, unul ”spontan” și fără a fi organizat pe grupul de Whatsapp, reprezintă modul în care partidul l-a ”albit”, deja, pe Dragnea. La partid s-a decis că șeful social-dmeocraților este nevinovat, oricear spune procurorii, așa cum s-a întâmplat și în cazul celor două doamne, Sevil Shaidehh și Rovana Plumb, a căror plecare cu coada între picioare a fost prezentată de Dragnea și acoliții săi ca o mare ”onoare”.     

În al doilea rând, prezența șmecherilor din PSD pe trotuarul DNA reprezintă, tot în stilul caracteristic al social-democraților, o presiune și o amenințare fățișă la adresa procurorilor. Să nu cumva să uite Laura Codruța Kovesi că nu mai e mult și justiția de la partid va ajunge să înlocuiească, oficial, justiția lumească. Să nu uităm că în alaiul de susținători cu funcții publice s-a aflat inclusiv Claudiu Manda, șeful Comisiei pentru controlul SRI, care a și făcut declarații. 

Nu în ultimul rând, ceea ce i-a mânat pe toți șmecherii PSD pe trotuarul din fața sediului DNA este frica acestora de anchetatori. În mod cert, niciunul dintre cei circa 40 de susținători ai lui Liviu Dragnea nu pierde din vedere propriul viitor sumbru pentru că, nu-i așa, nimeni nu e fără pată.  

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.