Meniu principal

Oficialii europeni, informați de USR despre intențiile Guvernului cu justiția

Parlamentarii Uniunii Salvați România (USR) au transmis, miercuri, o scrisoare mai multor oficiali europeni, printre care preşedintele CE, comisarul pentru afaceri interne şi preşedintele Comisiei pentru Justiţie, în care critică proiectele de Ordonanță privind graţierea şi modificarea Codului penal.

”Trebuie să folosim toate mijloacele pentru a opri cele două proiecte OUG. Efectele ar fi catastrofale pentru proiectul de reformă a Justiţiei din România. Ne-am întoarce în timp la începutul reformei Justiţiei, am anula zece ani de muncă. În acest sens, parlamentarii USR au trimis o scrisoare deschisă atât preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Junker, domnului comisar pentru afaceri interne, domnul Avramoppoulos, şi doamnei Jourova, preşedintele Comisiei pentru Justiţie”, a precizat miercuri deputatul USR Iulian Bulai.

El a spus că în scrisoarea deschisă este prezentat conţinutul celor două OUG şi se explică contextul în care acestea au fost pregătite.

”Am decis să ne adresăm Comisiei Europene pe aceste probleme pentru că este foarte important să avem susţinere în momente de criză din partea partenerilor de la Bruxelles”, a explicat deputatul USR.

(foto: Inroman.ro)

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.