Meniu principal

Oficial al ambasadei nord-coreene, suspect în asasinarea fratelui vitreg al lui Kim Jong-Un

Anchetatorii din Malaezi au anunţat, miercuri dimineaţă, că printre persoanele suspectate de implicarea în asasinarea fratelui vitreg al dictatorului Kim Jong-Un se regăsesc un oficial de rang înalt al ambasadei nord-coreene la Kuala Lumpur, respectiv un angajat al companiei aeriene a regimului de la Phenian, transmite News.ro.

Conform autorităților malaeziene, cei doi nu sunt, în acest moment, reținuți. Oficialul de rang înalt este secretar adjunct al ambasadei Coreei de Nord. Al doilea suspect este angajat al companiei Air Koryo. 

Kim Jong Nam a murit la începutul săptămânii trecute, după ce a fost atacat de două femei pe aeroportul internaţional din Kuala Lumpur. Cele două suspecte i-au injectat o substanţă toxică în sânge, însă susţin în continuare că nu se cunoşteau şi aveau impresia că participă la filmarea unei farse TV.

Khalid a precizat că anchetatorii cred în acest moment că alţi patru suspecţi au fugit în ziua atacului din Malaysia şi s-au îndreptat spre Phenian. Săptămâna trecută, autorităţile locale au arestat un bărbat nord-coreean, precum şi trei femei originare din Vietnam şi Indonezia.

O adevărată dispută diplomatică a izbucnit între Malaysia şi Coreea de Nord în urma asasinării lui Kim Jong Nam, după ce autorităţile malaeze au anunţat că nu au de gând să predea trupul fratelui vitreg al dictatorului nord-coreean până ce nu vor primi o mostră de ADN din partea familiei Kim. 

Kuala Lumpur a anunţat inclusiv rechemarea ambasadorului malaez de la Phenian, după ce diplomaţii nord-coreeni au pus presiuni pentru a opri efectuarea unei necropsii şi au cerut eliberarea imediată a cadavrului lui Nam. 

Între timp, diplomaţii nord-coreeni au respins drept absurdă solicitarea unei probe ADN, susţinând că au dreptul să ceară eliberarea oricărui cadavru, atât timp cât persoana decedată avea un paşaport emis de către Phenian.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.