Meniu principal

Oana Schmidt Hăineală, audiată la DNA, în calitate de martor

Mihaiela Moraru Iorga şi Oana Schmidt-Hăineală ar putea deveni judecători

Fostul secretar de stat din Ministerul Justiţiei, Oana Schmidt Hăineală, s-a prezentanț, marţi, la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), unde a fost audiată, în calitate de martor, în dosarul în care se fac cercetări legate de modul de elaborare a Ordonanţei privind modificarea codurilor penale, eisă de Guvernul Grindeanu în data de 31 ianuarie. 

La intrarea în sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Oana Schmidt Hăineală nu a dorit să facă declaraţii în legătură cu citarea sa de către procurori. Luni, în același dosar a fost audiat și fostul secretar de stat Constantin Sima, tot în calitate de martor.

DNA a demarat ancheta cu privire la modul de elaborarea a OUG nr. 13 în urma unui denunţ formulat în data de 24 ianuarie de Mihai Poliţeanu, Elena Ghioc şi Răzvan Patachi, membri ai asociaţiei ”Iniţiativa România”.

Secţia pentru procurori a CSM a decis, vineri, încetarea detaşării la Ministerul Justiţiei a procurorilor Constantin Sima şi Oana Schmidt Hăineală, la solicitarea procurorului general al României, care a arătat că măsura trebuie luată pentru a asigura derularea “în condiţii de imparţialitate” a dosarului de la DNA. După acest moment, Oana Schmidt Hăineală a demisionat de la Ministerul Justiţiei.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.