Meniu principal

Oamenii #rezistă în Piața Victoriei: “maraton al democraţiei” şi un “tricolor uman”, în weekend

În Piaţa Victoriei este programat, pentru ziua de sâmbătă, un “maraton al democraţiei” la care, potrivit postărilor de pe pagina de Facebook a evenimentului, începând cu ora 15.00, manifestanţii ar urma să alerge, purtând drapeluri, pe trotuarele din jurul Guvernului, pe bulevardele Aviatorilor şi Kiseleff. Potrivit manifestanţilor, aceștia vor încercui de 21 de ori Piaţa Victoriei. Protestul va continua, apoi, ca de obicei, în faţa Guvernului.

“După zece zile maraton de proteste trebuie să le arătăm că nu renunţăm la această cursă a bunului-simţ, a eliberării şi a unei Românii mai bune. Sperăm ca la finalul maratonului să putem aduce vestea victoriei, să ne atingem scopul”, se arată pe pagina evenimentului.

Protestatarii și-au propus, însă, “să facă istorie” duminică, prin numărul mare de participanţi – un milion de oameni,în condițiile în care duminica trecută au fost 300.000 în Piaț Victoriei și circa 600.000 per totalțară.. 

Ei au pregătit “Operaţiunea tricolorul”, propunându-şi ca la ora 21.00 să formeze un tricolor uman în faţa Guvernului cu ajutorul materialelor sau hârtiilor de culoare roşie, galbenă şi albastră.

Tedy Ursuleanu, victimă a incendiului din Colectiv, şi-a anunţat şi ea prezenţa la protestul de duminică din Piaţa Victoriei, precizând că în acest fel doreşte să îşi sărbătorească ziua de naştere “alături de oamenii care luptă pentru democraţie, unul dintre cele mai aprige strigăte anticorupţie”.

Primul protest din Piața Victoriei au avut loc în 31 ianuarie, în noaptea în care Guvernul a adoptat Ordonanţa de Urgenţă privind modificarea codurilor penale şi proiectul de lege privind graţierea unor pedepse. Deși OUG 13 a fost abrogată, oamenii au spus că nu vor renunţa la proteste, pentru că Guvernul a minţit, a făcut un abuz adoptând o ordonanţă în beneficiul unor politicieni şi trebuie să răspundă pentru ce a făcut dându-și demisia.

(foto: News.ro)

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.