Meniu principal

O posibilă cooperare militară în Siria, tema discuției telefonice dintre Trump și Putin

Starea de non-drept care persistă la frontiera noastră de sud este fundamental incompatibil cu siguranţa, securitatea şi suveranitatea poporului american. Administraţia mea nu are altă opţiune decât să acţioneze

Noul președinte al SUA, Donald Trump, a discutat telefon cu liderul de la Kremlin, Vladimir Putun, aceasta fiind, de fapt, primul contact dintre cei doi mari conducători de stat de la preluarea mandatului de către liderul de la Casa Albă.. Trump l-a asigurat pe Putin că va sprijini o posibilă cooperare militară în lupta împotriva ISIS, transmite Reuters, citată de News.ro.

”Ambele părţi au demostrat o atitudine activă pentru stabilirea şi dezvoltarea unei cooperări ruso-americane. Convorbirea a avut loc într-un ton pozitiv şi orientat spre rezolvarea problemelor”, se arată într-un comunicat al Kremlinului.

Relaţiile ruso-americane s-au răcit în ultimii ani ai administraţiei Obama, în special după anexarea Crimeei şi finanţarea insurgenţei pro-ruse din regiunea Doneţk. Trump a promis, însă, încă din campania electorală că doreşte o reapropiere de Moscova.

(foto: LAtimes.com)

 

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.