Meniu principal

Săptămâna și decesul provocat de rujeolă: o fetiță de doar 9 ani a pierdut lupta cu boala

Alţi patru copii mici au murit din cauza rujeolei, numărul deceselor ajungând la 45

Rujeola a făcut încă o victimă, în județul Timiș. Este vorba despre o fetiță de nouă ani, nevaccinată. Aceasta fusese internată în ultimele două săptămâni la Spitalul de Boli Infecţioase Timişoara, din cauza unei insuficienţe respiratorii. Din nefericire, acesta este cel de-al 24-lea deces înregistrat în România, de la începutul epidemiei de rujeolă, informează Digi24.

Judeţul Timiş este pe primul loc din țară în ceea ce privește decesele provocat de rujeolă sau complicații ale acesteia. La sfârşitul lunii trecute, ministrul Sănătății, Florian Bodog, a dat asigurări că 115.000 de doze de vaccin vor ajunge în ţară până pe 10 mai.

Până la data de 31 martie, per total țară fuseseră înregistrate 4.025 de cazuri de rujeolă, 24 finalizându-se, în mod tragic, cu decesul pacienților. La sfârşitul lunii februarie, pe lângă problemele cu vaccinul împotriva hepatitei B, cu vaccinul hexavalent şi cu vaccinul tetravalent, era semnalată şi lipsa vaccinului ROR, utilizat împotriva rujeolei, oreionului şi rubeolei, potrivit reprezentanţilor CNSCBT.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.