Meniu principal

O expoziție deschisă în Moscova îi aduce un omagiu lui… ”Superputin”

O expoziție deschisă în Moscova îi aduce un omagiu lui... ”Superputin”

De la musculosul Superman la jucător de hochei, prieten al animalelor, pilot de avioane sau Moș Crăciun, Vladimir Putin este prezentat în diverse ipostaze de super-erou în cadrul unei expoziții deschisă în această săptămână la Moscova, intitulată sobru ”Superputin”. Aceasta îi aduce un omagiu liderului rus care va candida pentru al patrulea mandat de președinte al Rusiei, informează sâmbătă AFP.

Într-o sală mare din cadrul unui centru artistic deschis într-o fabrică dezafectată din centrul capitalei ruse, vizitatorii îl pot admira pe Vladimir Putin prezentat mângâind un cățeluș, purtând steagul Rusiei în timp ce călărește un urs sau lansând rachete în culorile naționale.

“Fiecare artist a prezentat o calitate sau o valoare a președintelui”, a declarat Iulia Dzioujeva, în vârstă de 22 de ani, activistă pro-Putin, una dintre organizatorii expoziției. 

În total ”treizeci de pictori și sculptori reprezentând tineretul rusesc” participă la această expoziție deschisă la Muzeul UMAM până la 15 ianuarie.

“Fiecare artist a reprezentat o caracteristică pozitivă a lui Vladimir Putin. Toți artiștii îl iubesc, îl respectă și îl susțin”, a mai spus Dzioujeva, adăugând că până “și cele mai neobișnuite tablouri îl prezintă într-o manieră pozitivă” pe președintele rus.

Expoziția îl înfățișează pe Putin în mai multe ipostaze de super-erou.

“El este în primul rând un super-președinte și un super-lider”, a precizat Yulia Dzioujeva înainte de a enumera o listă de calități ale șefului de stat: “franc, sportiv, iubitor de muzica, protector al animalelor…” 

(foto: AP)

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.