Meniu principal

O cursă de mașini propulsate cu energie solară, organizată în deșertul australian

O cursă de mașini propulsate cu energie solară, organizată în deșertul australian

Ediția din 2017 a unei curse de mașini propulsate cu energie solară, World Solar Challenge, a debutat, duminică, în Australia. Un număr de 42 de vehicule vor încerca să traverseze această țară, din nordul tropical și până pe țărmul ei sudic, într-o competiție dificilă organizată pe o distanță de 3.000 de kilometri, informează Reuters.

Cursa, desfășurată între orașul Darwin din nordul Australiei și până în Adelaide, un oraș de pe coasta sudică australiană, va dura aproximativ o săptămână pentru cele mai multe dintre automobilele participante, ce ating viteze de până la 90-100 de kilometri pe oră, fiind alimentate doar cu ajutorul energiei furnizate de Soare.

Cel mai rapid timp din istoria competiției a fost realizat de o echipă de la Universitatea Tokai din Japonia, care a încheiat această cursă transcontinentală în anul 2009 cu timpul de 29 de ore și 49 de minute.

Echipa belgiană Punch Powertrain a pornit prima, duminică, după ce a obținut primul timp în calificări (2 ore 3 minute și 8 secunde), organizate pe o distanță de 2,97 de kilometri, cu o viteză medie de 83,4 kilometri pe oră. 

Printre participanți se află echipe din Statele Unite, Japonia, Germania, Chile, Olanda, Marea Britanie, Malaysia, Belgia, Suedia, Iran, Coreea de SUd, India, Hong Kong, Africa de Sud, Polonia, Thailanda, Turcia, Canada, Taiwan și Australia.

Lauren Moss, ministrul din Northern Territory pentru Turism și Cultură, spune că sponsorizarea de 250.000 de dolari australieni (194.150 dolari americani) acordată de guvernul din care face parte reprezintă un angajament al acestuia de a ajunge la pragul de 50% în ceea ce privește energia regenerabilă produsă în acest teritoriu până în 2030.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.