Meniu principal

O cetăţeană turcă, membră SI, condamnată la moarte prin spânzurare, în Irak

O cetăţeană turcă, membră SI, condamnată la moarte prin spânzurare în Irak

Un tribunal irakian a condamnat-o la moarte prin spânzurare pe o cetăţeană turcă, pe care a găsit-o vinovată că a intrat în rândul grupării juhadiste Statul Islamic (SI), a anunţat, luni, într-un comunicat, un purtător de cuvânt al instanţei penale de la Bagdad, relatează Reuters.

Alte zece femei de diverse naţionalităţi au fost condamnate la închisoare pe viaţă, a anunţat el. Toate sentinţele sunt atacabile în apel.

”Tribunalul a pronunţat zece condamnări la închisoare pe viaţă a zece femei, după ce le-a găsit vinovate de terorism şi a condamnat la moarte prin spânzurare altă teroristă, care are cetăţenie turcă”, a declarat judecătorul Abdul-Sattar al-Birqdar.

Mii de străini au luptat în numele SI în Irak şi Siria. O cetăţeană germană a fost condamnată la moarte luna trecută, după ce a fost găsită vinovată că a făcut parte din SI, iar un luptător rus a fost condamnat la moarte anul trecut din aceeaşi cauză.

Bagdadul şi-a anunţat, în decembrie, victoria împotriva SI, care a preluat controlul aproape unei treimi din Irak în 2014.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.