Meniu principal

Nu se circulă pe Autostrada Soarelui, A4 precum și pe 19 sectoare din 15 drumuri naționale

UPDATE Iarnă în toată țara: cinci școli din județul Constabța, închise din cauza vremii

UPDATE ORA 13.07 Giurgiu: Trafic rutier în condiții de iarnă, fără a mai exista drumuri blocate din cauza zăpezii

Traficul rutier în județul Giurgiu se desfășoară duminică în condiții de iarnă, fără a mai exista drumuri blocate sau restricții de circulație din cauza zăpezii, a menționat pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al ISU Giurgiu, Florin Neguț.

”La momentul actual, în județul Giurgiu nu mai există localități fără energie electrică, nu sunt drumuri blocate și nu mai există nicio restricție de circulație fiind ridicată și restricția de circulație valabilă pentru DN 5 B Giurgiu-Ghimpați pentru tonaj greu. Mai sunt zone unde primarii acționează în continuare cu utilaje pentru lărgirea benzilor de mers și pentru fluidizarea traficului, respectiv pe Drumul Comunal 89 între Greaca și Puțul Greci și pe DJ 503 A între Oncești și Radu Vodă. Nu am avut apeluri la 112 pentru preluarea de persoane degerate sau afectate de frig care să fie transportate la adăposturi”, a declarat Florin Neguț.

Județul Giurgiu se află sub atenționare de Cod galben de ger și viscol până duminică la ora 22:00.

UPDATE ORA 12.54 Dolj: 13 drumuri județene troienite, închise circulației

Un număr de 13 drumuri județene din Dolj troienite din cauza ninsorii abundente și a vântului puternic care a spulberat zăpada, erau duminică închise circulației.

Potrivit ISU Dolj, drumurile județene închise sunt: DJ561A Plenița — Oprișor, DJ561B Drănic — Zăval, DJ561D Dl. Tudor — Giubega — Băilești — Rast, DJ561D Plenișa — Orodel — Vârtop — Dl. Tudor, DJ561E Băilești — Seaca de Cîmp, DJ561E Tunarii Vechi — Seaca de Câmp, DJ561F Radovan — Cerăt, DJ 542 Amărăștii de Sus — Ocolna, DJ 552 Terpezița — Cetate, DJ552A Sălcuța — Mărăcine — Mârza — Perișor — Boureni — Covei — Catane, DJ552D Vârtop — Giubega, DJ553 Desa — Maglavit, DJ561H Măceșu de Sus — Măceșu de Jos.

La nivelul județului, pe drumurile naționale se circulă în condiții de iarnă, însă niciun drum național nu este închis.

UPDATE ORA 11.52 DN17 închis pe tronsonul Suceava — Păltinoasa, din cauza viscolului

Circulația rutieră pe drumul național DN17, de la ieșirea din municipiul Suceava spre orașul Gura Humorului și până la Păltinoasa, a fost închisă temporar din cauza vizibilității reduse, anunță, duminică, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Suceava.

Totodată, potrivit ISU Suceava, a fost reluată alimentarea cu energie electrică în localitățile Cumpărătura și Bosanci, dar au apărut probleme în comuna Baia și municipiul Fălticeni, unde o parte din consumatori au rămas fără curent.

UPDATE ORA 11.38 Brăila: Două DJ închise, alte 12 sectoare de drumuri județene blocate din cauza sulurilor de zăpadă

Două drumuri județene din Brăila sunt închise circulației, iar alte 12 sectoare de drumuri județene sunt blocate din cauza sulurilor de zăpadă formate pe timpul nopții din cauza ninsorii și a vântului, potrivit informațiilor furnizate AGERPRES de purtătorul de cuvânt al ISU, Ștefan Stoian.

Astfel, sunt închise pe toată lungimea din cauza troienelor foarte mari cărora utilajele de deszăpezire nu le-au făcut față DJ 203P Cireșu-Vultureni și DJ 212A Brăila-Mărașu.

Sunt blocaje din cauza sulurilor de zăpadă pe DJ202A Gulianca-Salcia Tudor-Ariciu; DJ202B — Țepeș Vodă-Urleasca; DJ203R — Ulmu-Cireșu-Ionești; DJ203S — Surdila Gaiseanca-Făurei; DJ211A — Bordei Verde-Viziru; DJ211B — Victoria-Mihai Bravu; DJ221—Cazasu-Mărtăcești-Romanu-Gemenele-Râmnicelu; DJ221 — Constantinești-Șuțești; DJ221B — Brăila-Baldovinești-Vădeni; DJ221C — DN23-Siliștea-Mărtăcești; DJ225A — Jud. Galați-Cotu Mihalea-Cotu Lung-Muchea; DJ225A — Silistraru-Unirea-Gropeni.

Pe toate cele șase drumuri naționale de pe raza județului se circulă în condiții de iarnă și se acționează cu 23 de utilaje, iar pe drumurile județene se acționează cu 26 utilaje pentru deblocarea șoselelor.

Tot din cauza condițiilor meteo, au rămas fără energie electrică localitățile Jugureanu, Ulmu, Cireșu și Cuza Vodă, echipele de intervenție ale Electrica aflându-se în teren pentru a remedia avariile.

UPDATE ORA 11.19 Iași: Dumuri județene închise din cauza ninsorii și a vântului puternic

În urma căderilor de zăpadă și a viscolului din cursul nopții de sămbătă spre duminică șase drumuri județene din Iași sunt închise circulației rutiere, a anunțat Maricel Popa, președintele Consiliului Județean.

Potrivit acestuia, sunt închise circulației tronsoanele de drum județean: Iași — limită județul Vaslui (DJ 248A), Țibănești — Dagâța (DJ 246) și Grozești — Moșna (DJ 244F), Strunga-Oțeleni (DJ 280), DN28 — Cozmești (DJ 244G) și Blăgești — Coasta Măgurii (DJ 281C).

Pentru îndepărtarea zăpezii, pe timpul nopții au intervenit peste 30 de lucrători pe 25 de trasee de drumuri județene cu îmbrăcăminte asfaltică, cu 12 autocamioane cu lamă și sărăriță, patru autogredere, un încărcător frontal și freză.

Pe drumurile județene deszăpezirea este asigurată de patru firme care au 36 de utilaje — 16 camioane cu lamă și sărăriță, opt autogredere, șase freze de zăpadă și șase încărcătoare frontale.

UPDATE ORA 11.05 Circulația rutieră, redeschisă duminică între localitățile Blăgești — Murgeni (Vaslui) și Râmnicu Sărat — Băile (Buzău)

Circulația rutieră a fost redeschisă duminică dimineața pe două sectoare de drumuri naționale din județele Vaslui și Buzău, respectiv între localitățile Blăgești — Murgeni și între Râmnicu Sărat — Băile, a anunțat Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Astfel, începând cu ora 8:30 se poate circula pe DN 26, km 81+138 — km 92+420, între Blăgești — Murgeni (județul Vaslui), dar și pe DN 22, km 2+800 — 30+000, între Râmnicu Sărat și Băile (județul Buzău). Circulația este deschisă pentru toate categoriile de autovehicule.

Potrivit sursei citate, circulația se desfășoară în continuare în condiții de iarnă, iar conducătorii auto trebuie să respecte indicațiile și recomandările Poliției Rutiere.
Informații suplimentare privind starea rețelei de drumuri naționale pot fi obținute de la Dispeceratul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA, la numerele de telefon 021/264.33.33, 021/9360, pe site-ul companiei, dar și pe paginile de Facebook și Twitter ale CNAIR.

Administrația Națională de Meteorologie a emis, sâmbătă, o atenționare Cod galben de ger valabilă la nivelul întregii țări în următoarele trei zile și au prelungit până duminică noapte la ora 22:00 atenționarea Cod galben de viscol valabilă pentru 22 de județe.

UPDATE ORA 10.56 CNAIR: Circulația rutieră, închisă duminică pe DN 28A, între Pașcani și Moțca, și pe DN 28A Târgu Frumos-Pașcani, în județul Iași

Circulația rutieră pe DN 28A, între localitățile Pașcani și Moțca din județul Iași și pe DN 28A, între localitățile Târgu Frumos — Pașcani (Iași) a fost închisă duminică dimineața din cauza viscolului, lipsei de vizibilitate și a vântului puternic, a anunțat Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

În data de 08.01.2017, începând cu 05:15, din cauza viscolului, lipsei de vizibilitate și a vântului puternic, a fost închisă circulația rutieră pe DN 28A, km 0+000 — 23+000, între localitățile Târgu Frumos — Pașcani, iar de la ora 06:30 pe DN 28A, km 26+000 — 37+600, între localitățile Pașcani — Moțca, precizează CNAIR într-un comunicat remis AGERPRES.

În aceste zone deplasarea autovehiculelor se face controlat cu ajutorul echipajelor de poliție și a utilajelor de deszăpezire.

Potrivit sursei citate, circulația se desfășoară în continuare în condiții de iarnă, iar conducătorii auto trebuie să respecte indicațiile și recomandările Poliției Rutiere.
Informații suplimentare privind starea rețelei de drumuri naționale pot fi obținute de la Dispeceratul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA, la numerele de telefon 021/264.33.33, 021/9360, pe site-ul companiei, dar și pe paginile de Facebook și Twitter ale CNAIR.

Administrația Națională de Meteorologie a emis, sâmbătă, o atenționare Cod galben de ger valabilă la nivelul întregii țări în următoarele trei zile și au prelungit până duminică noapte la ora 22:00 atenționarea Cod galben de viscol valabilă pentru 22 de județe.

UPDATE ORA 10.43 Constanța: Trei drumuri naționale, redate circulației

Două freze de mare capacitate care au sosit sâmbătă noaptea în ajutorul autorităților constănțene, din Județul Ialomița, au permis echipelor de drumari să restabilească comunicațiile rutiere pe segmentul Cernavodă-Constanța, odată cu deszăpezirea DN 22C și DN 3 (secțiunea Murfatlar-Constanța).

Potrivit prefectului județului Constanța, Adrian Nicolaescu, până duminică dimineață au fost complet deschise circulației rutiere, în condiții de iarnă, trei căi de comunicare rutieră care fac legătura între Municipiul Constanța și Mangalia (DN 39), Hârșova (DN 2A) și Cernavodă.

”În prezent se lucrează pentru deblocarea circulației pe DN 3 între Murfatlar și Ostrov, pentru preluarea cât mai repede pe cale terestră a urgențelor medicale din zona de sud-vest a județului și în egală măsură ne-am sporit eforturile și am concentrat utilajele disponibile pe comunicație rutieră între orașelor Techirghiol și Negru Vodă, pentru deszăpezirea șoselei DN 38, până la frontiera cu Bulgaria”, a declarat, pentru AGERPRES, Nicolaescu.

El a mai spus că un caz deosebit, care a ridicat probleme în traficul rutier, a fost generat de un dop de gheață care s-a format în Municipiul Constanța, pe Bulevardul I. C. Brătianu.

”A fost mobilizată o autoutilitară cu clorură de var și se pare că în scurt timp se va restabili circulația în condiții de iarnă, dar în siguranță, pe întreaga rută Constanța-Cernavodă, incluzând și segmentul de la ieșirea din Constanța, pe Bd. I. C. Brătianu. Am mai solicitat în ajutor încă patru freze de mare capacitate pentru a deschide complet toate căile rutiere din județ și suntem în așteptare. Aeroportul Mihail Kogălniceanu este deschis și operează, iar manevrele de navigație sunt în continuare sistate din cauza vântului în acvatoriile portuare dar Compania Națională Administrația Porturilor Maritime Constanța a raportat că infrastructura portuară, cea terestră rutieră și feroviară este complet operațională”, a adăugat prefectul Nicolaescu.

UPDATE ORA 09.56 CNAIR: 20 de sectoare de drumuri naționale și autostrada A4 rămân în continuare închise; circulația pe A2 deschisă între București și Lehliu

Un număr de 20 de sectoare de drumuri naționale din județele Constanța, Tulcea, Vaslui, Galați, Iași și autostrada A4 Ovidiu — Constanța sunt închise duminică din cauza viscolului și a vizibilității reduse spre zero, în timp ce pe Autostrada A2 București — Constanța se circulă doar pe tronsonul București — Lehliu, informează Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Astfel, sectoare de drumuri naționale închise sunt: DN 22 Tulcea — Babadag, DN 22 Baia — Ovidiu, DN 22, Smârdan — Somova, DN 22A, Cataloi — Nicolae Bălcescu, DN 22A Topolog — Hârșova, DN 22C Cernavodă — Basarabi, DN 22D Măcin — Ciucurova, DN 22F Horia — Nalbant, DN 24A Murgeni — Falciu, DN 24D, Bălăbănești — Vânători, DN 26 Blăgești — Murgeni, DN 28A Târgu Frumos — Pașcani, DN 28A Pașcani — Moșca, DN 3 Ostrov — Basarabi, DN 3C Constanța — Ovidiu, DN 38 Agigea — Negru Vodă, DN 39A Constanța — Cumpăna, DN 39B 23 August — Olimp, DN 39C Neptun, DN 39D Jupiter.   

Pe autostrada A2, București — Constanța se circulă pe tronsonul București — Lehliu, Calea I și Calea II, care au fost deschise sâmbătă seara.
 
De asemenea, două drumuri au fost restricționate pentru autovehiculele cu MTMA mai mare de 7,5 tone, respectiv DN 26, Galați — Gănești și DN 26A Oancea — Punct trecere frontieră, iar restricții de tonaj pentru vehicule cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone sunt doar pe DN 22 Râmnicu Sărat — Băile.
 
Potrivit CNAIR, pe rețeaua de drumuri naționale și autostrăzi s-a acționat cu 777 de autoutilaje și s-au răspândit 1680 tone material antiderapant și 6,1 tone clorură de calciu.

Informații suplimentare privind starea rețelei de drumuri naționale pot fi obținute de la Dispeceratul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA, la numerele de telefon 021/264.33.33, 021/9360, pe site-ul companiei, dar și paginile de Facebook și Twitter ale CNAIR.

 

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.