Meniu principal

Noi proteste la Parlament și în mai multe orașe ale țării

Noi proteste la Parlament și în mai multe orașe ale țării

Aproximativ 100 de oameni protestează, joi seară, în faţa Parlamentului, în contextul în care Comisia specială pentru modificarea legilor justiţiei, condusă de pesedistul Florin Iordache, își continuă nestingherită activitate. De asemenea, câteva sute de persoane protestează la Sibiu şi la Timişoara,potrivit News.ro.

La această oră, în faţa Parlamentului se află aproximativ 100 de persoane, care suflă în vuvuzele şi scandează “Hoţii”. Numărul jandarmilor este mult mai redus faţă de miercuri seară, când au fost mobilizate forţe de ordine impresionante. 

La Sibiu, peste două sute de persoane s-au strâns în apropierea zonei centrale, în faţa Magazinului Dumbrava. Protestul este autorizat, iar manifestanţii au pornit în marş pe câteva dintre arterele principale ale oraşului, cerând retragerea pachetului legilor justiţiei din Parlament şi alegeri anticipate.
Ei scandează ”Derbedei şi infractori, nu vă vrem conducători”, ”Ruşine, ruşine să vă fie” sau ”Nu staţi la ferestre, haideţi la proteste”. De asemenea, au steaguri tricolore şi vuvuzele. 
 
La Timişoara, aproximativ o sută de oameni s-au adunat în Piaţa Libertăţii, pentru a protesta faţă de modificarea legilor justiţiei. Apelul a fost făcut pe Facebook, iar protestatarii poartă steaguri tricolore şi câteva pancarte cu mesaje precum ”Toţi pentru Justiţie”. Ei strigă lozinci împotriva Guvernului şi suflă puternic în fluiere şi vuvuzele. Manifestanţii vor porni, la finalul protestului, într-un marş spre Palatul Dicasterial din Timişoara, care găzduieşte sediile instanţelor de judecată şi Parchetele.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.