Meniu principal

Noi probleme pentru Trump: miliardarul Andrew Puzder nu mai vrea să fie secretar al Muncii

Miliardarul Andrew Puzder, nominalizat de preşedintele Donald Trump pentru funcţia de secretar al muncii, s-a retras înainte de audierea pentru confirmare din Congres, care oricum fusese amânată în repetate rânduri, relatează News.ro.

El a pierdut susţinerea mai multor senatori republicani, după ce a recunoscut că a angajat o imigrantă ilegală ca menajeră.  În plus, fosta sa soţie a apărut, sub protecţia anonimatului, la un show Oprah Winfrey despre femei supuse la abuzuri în familie. Femeia a transmis pe 18 ianuarie o scrisoare Senatului în care a dat asigurări că nu a fost agresată de Puzder, însă au existat aleşi care nu au fost convinşi.

Andrew Pudzer, directorul general al lanţului de restaurante fast-food CKE, este unul dintre candidaţii nominalizaţi de Trump pentru funcţii în administraţie care s-a confruntat cu o opoziţie puternică din partea democraţilor din Senat şi a grupurilor progresiste. El a criticat regulile privind orele suplimentare promovate de administraţia Obama şi s-a opus propunerilor de creştere a salariului minim pe economie la 15 dolari pe oră.

Potrivit BBC, miliardarul a fost criticat și pentru remarcile sale la adresa femeilor și angajaților din restaurantele sale.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.