Meniu principal

Noaptea Muzeelor 2017, la Muzeul ”Grigore Antipa”

Cartea ”Originea speciilor”, de Charles Darwin, apărută la editura Herald, va fi lansată pe 20 mai, de Noaptea Muzeelor, la Muzeul Naţional de Istorie Naturală ”Grigore Antipa”, din Capitală.

”Originea speciilor” este una dintre puţinele opere ştiinţifice accesibile publicului larg, care a revoluţionat atât ştiinţele biologice, cât şi modul în care vedem conexiunea noastră ca oameni cu natura şi a influenţat gândirea filozofică şi ştiinţifică modernă. 

Invitaţii speciali ai acestui eveniment sunt dr. Luis Ovidiu Popa, directorul Muzeului Naţional de Istorie Naturală ”Grigore Antipa”, acad. prof. univ. dr. Mircea Flonta, profesor la Facultatea de Filosofie a Universităţii din Bucureşti, acad. dr. Dumitru Murariu, directorul Institutului de Biologie al Academiei Române, prof. univ. dr. Dan Alexandru Grigorescu, paleontolog, profesor la Facultatea de Geologie şi Geofizică a Universităţii din Bucureşti, Alexandru Anghel, coordonatorul colecţiei Mathesis, precum şi cu Sorin Lucaci, reprezentantul editurii Herald.

Programul special al evenimentelor prilejuite de Noaptea Muzeelor de la Antipa va continua cu vernisarea expoziţiei temporare ”Urme în timp”, în prezenţa paleoartistului Eduard Olaru. Expoziţia ilustrează evoluţia şi originile omului modern prin reconstruiri grafice a 16 specii de hominide.

Începând cu ora 18.00, timp de două ore, invitaţi de prestigiu vor participa la o masă rotundă organizată în Atrium-ul Muzeului, în apropierea scheletului de Deinotherium gigantissimum, care va fi transmisă în direct pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi video on line pe www.radioromaniacultural.ro.

O dezbatere, la care publicul va juca rol de invitat, putând adresa în mod direct întrebări participanţilor, va fi moderată de Corina Negrea, realizator de emisiuni de ştiinţă la Radio România Cultural.

Pe parcursul serii, publicul va avea ocazia să viziteze gratuit expoziţia permanentă a Muzeului, începând cu ora 01.00 şi, totodată, să participe la o serie de activităţi specifice de cercetare, care vor avea loc în curtea Muzeului, începând cu ora 22.00.

Digi Animal World va fi prezent şi în acest an la Noaptea Muzeelor de la Antipa, oferind vizitatorilor scurte proiecţii de filme documentare, precum şi alte surprize. Între orele 22.00 – 23.00, musafirii vor putea intercepta sunetele de lilieci din grădina Muzeului ”Antipa” cu ajutorul detectorului de ultrasunete, sub coordonarea specialiştilor din Muzeu. 

Participarea la aceste evenimente se va face pe baza înscrierii prealabile, în limita a 100 de locuri. Demonstraţiile realizate de către cercetătorii Muzeului Naţional de Istorie Naturală ”Grigore Antipa” se vor face numai în condiţii meteorologice favorabile.

Pe data de 20 mai, în intervalul orar 10.00 – 16.30, Muzeul Naţional de Istorie Naturală ”Grigore Antipa” va fi închis. 

Patruzeci de muzee şi spaţii culturale din Bucureşti şi 85 din ţară şi-au anunţat participarea la Noaptea Muzeelor 2017.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.