Meniu principal

”Noaptea minții”, și în SUA: consilierii lui Trump vorbesc despre atentate… fictive

Trump toarnă gaz pe foc: Cultura americană este ”distrusă” prin înlăturarea statuilor Confederaților

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui Donald Trump, Sean Spicer, a făcut referire de trei ori la un atentat terorist inexistent din Atlanta, relatează ABC News, citat de News.ro. Prima oară s-a întâmplat în emisiunea „This Week”, de la postul de televiziune ABC. 

„Ce putem să le spunem acelor familii care au pierdut pe cineva într-un atac terorist – fie că vorbim de Atlanta, San Bernardino sau Boston? Acei oameni, fiecare dintre ei au ieşit din ţară şi apoi s-au întors”, a declarat purtătorul de cuvânt al lui Donald Trump.

Acesta a repetat eroarea în ziua următoare, atunci când a susţinut că există prea multe incidente teroriste în Statele Unite, „fie că vorbim despre San Bernardino, Atlanta”, în timpul unei apariţii televizate la MSNBC.

Sean Spicer a vorbit din nou despre atacul inexistent în timpul unei conferinţe de presă de la Casa Albă.

„Verificăm întregul proces în această perioadă de timp pentru a ne asigura că totul se desfăşoară în mod corect, dar nu cred că trebuie să ne uităm mai departe de familiile de la maratonul din Boston, Atlanta şi San Bernardino”, a declarat purtătorul de cuvânt după ce a fost întrebat de un reporter ce ţări care au legături cu terorismul internaţional nu sunt incluse în interdicţia semnată de Donald Trump.

Confuzia are loc la scurt timp după ce consiliera prezidenţială Kellyanne Conway a făcut trimitere în repetate rânduri la masacrul din Bowling Green. Ulterior, aceasta s-a văzut nevoită să recunoască că un asemenea atac nu a existat niciodată.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.