Meniu principal

Nicuşor Dan: Sesiunea extraordinară a Camerei Deputaților, pretext ca Guvernul să dea OUG

Nicușor Dan, despre numirea de la AEP: PNL a girat politizarea instituției

Camera Deputaţilor a fost convocată, luni, în sesiune extraordinară pe toată perioada vacanţei parlamentare, respectiv până la sfârşitul lunii ianuarie. Programul va fi axat pe adoptarea unor Ordonanțe de Urgență ale Guvernului, dar şi pe respingerea unor proiecte.

Astfel, potrivit secretarului Ioana Bran, Camera a fost convocată în sesiune extraordinară în perioada 9 ianuarie – 31 ianuarie.

Ea a precizat că în programul sesiunii extraordinare intră dezbaterea şi votul privind trei proiecte de lege, respectiv PL-x 303/28.06.2016, PL-x 415/10.10.2016 şi PL-x 838/25.11.2015. Potrivit unor surse social-democrate, acestea ar urma să fie respinse.

Primele două proiecte sunt cele două ordonanţe de urgenţă privind achiziţia sculpturii Cuminţenia Pământului.

Proiectul de lege nr. 838/2015 vizează respingerea OUG nr.14/2015 pentru completarea OUG nr.83/2014 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2015, precum şi alte măsuri în domeniul cheltuielilor publice – OUG Oprea prin care salariile demnitarilor au fost majorate.

Preşedintele USR, Nicuşor Dan, a declarat luni că sesiunea extraordinară a Camerei Deputaţilor reprezintă doar un pretext pentru ca Guvernul să poată emite OUG, astfel încât să se ”treacă” peste legea de abilitare, contestată de opoziţie la Curtea Constituţională.

”Nu ne e frică de o sesiune extraordinară, însă faptul că convoci o Cameră a Parlamentului pentru că tu n-ai fost în stare să scrii o lege de abilitare bună, în opinia mea este ruşinos şi abuziv. Adică această sesiune extraordinară nu este decât un pretext pentru ca Guvernul să poată da ordonanţe de urgenţă şi astfel să se treacă peste acea propunere de lege pe care noi am contestat-o la Curtea Constituţională”, a declarat Nicuşor Dan.

Contestaţia semnată de PNL, USR şi PMP este pe ordinea de zi a şedinţei CCR de joi.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.