Meniu principal

Nicușor Dan (USR): Vom semna moțiunea de cenzură a PNL, dacă va fi inițiată

Nicușor Dan vrea ca USR să devină al doilea partid din România, în 2019

Liderul Uniunii Salvați România, Nicușor Dan, a spus, duminică, pe Facebook, că parlamentarii USR vor semna o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu, în cazul în care PNL va duce la bun sfârșit inițiativa anunțată de președintele interimar, Raluca Turcan.

Pe de altă parte, Nicușor Dan a menționat că USR merge mai departe cu moțiunea simplă de cenzură împotriva ministrului Justiției, Florin Iordache, pe tema grațierii și dezincriminării abuzului în serviciu și conflictului de interese. Pentru iniţierea unei moţiuni simple, este nevoie de semnăturile a cel puţin 50 de deputaţi sau 34 de senatori. În acest moment, USR are 13 senatori și 30 de deputați, deci are nevoie de sprijin de la celelalte partide pentru a iniția o moțiune simplă.

”Am spus în campania electorală că miza PSD este să câștige puterea pentru a șterge secolul de pușcărie pe care-l au de executat politicienii corupți și prejudiciul de un miliard de lei pe care-l au de plătit. Vom lupta pentru a împiedica acest plan, care a fost declanșat săptămâna trecută, prin toate mijloacele, atât în Parlament, cât și în stradă. Vom semna moțiunea de cenzură a PNL, dacă va inițiată, și vom lupta pentru ca moțiunea simplă a USR, împotriva ministrului Florin Iordache, să fie adoptată de Parlament. Este nevoie de toate forțele opoziției și ale societății pentru a opri planul PSD”, a spus Nicușor Dan.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.