Meniu principal

Nicușor Dan acuză: ”Am devenit, eu şi USR, victimele unui linşaj mediatic”

Nicușor Dan, despre numirea de la AEP: PNL a girat politizarea instituției

Nicuşor Dan, preşedintele Uniunii Salvaţi România (USR), a publicat, pe Facebook, un mesaj prin care susține că atât el, cât și formațiunea pe care o conduce, sunt victimele unui linșaj mediatic care are la bază faptul că useriștii s-au împotrivit intrării în vigoare a OUG 13.

Nicușor Dan s-a referit la atacurile lansate la postul Antena 3, referitoare la finanțarea campaniilor electorale de anul trecut. Potrivit liderului USR, televiziunea menționată a pus sub semnul întrebării credibilitatea firmei care a gestionat contabilitatea USB în campania electorală, fără a menționa să societatea face parte din reţeaua Nexia International, o companie globală de contabilitate şi consultanţă financiară, cu o reputaţie solidă care poate fi confirmată de o simplă căutare pe Google.

„Am devenit, eu şi USR, victimele unui linşaj mediatic care se permanentizează la posturile TV care au o practică îndelungată în denigrare. Observ că atacurile s-au intensificat după ce ne-am opus Ordonanţei 13 şi legii graţierii şi mă aştept ca ele să continue. USB, ulterior USR, a fost primul partid din România care şi-a făcut publice sursele de finanţare. În numele transparenţei sunt dator să lămuresc toate acuzaţiile formulate în spaţiul public şi să zădărnicesc, astfel, încercarea de a semăna îndoiala cu privire la buna noastră credinţă.

Afirm cu responsabilitate că am respectat legea şi că această campanie dusă împotriva noastră este pentru a ne murdări. Nu cred că e întâmplător faptul că, în condiţiile în care Autoritatea Electorală Permanentă a solicitat clarificări de la toate partidele politice, aşa cum admite public, se vorbeşte doar despre noi.

AEP a decis rambursarea către USR a 500 000 de lei, din suma de aproximativ 650 000 de lei solicitată după campania electorală pentru alegerile locale din Bucureşti, ceea ce înseamnă că, pentru suma returnată, nu au existat niciun fel de neclarităţi. AEP nu ne-a rambursat aproximativ 150.000 de lei pentru patru motive. Pentru fiecare din aceste motive am făcut o contestație.

Principala acuzaţie adusă ieri seară de Antena 3 se referă la suma de 90.000 de lei care a fost strânsă prin donații online, printr-o platformă specializată. AEP ne-a reproșat faptul că donațiile ar veni de la o asociație, deși ea era doar intermediarul și al doilea reproş, că această asociație a perceput un comision. În opinia noastră, nu este nimic ilegal. USR a depus documentele care atestă calitatea de intermediar al asociaţiei şi copiile după cărţile de identitate ale donatorilor.

O altă acuzaţie se referă la suma de 215.000 lei plăți pentru publicitatea pe Facebook, care ne-a fost restituită integral de AEP, aceasta fiind dovada că sursele de finanţare şi cheltuielile au fost legale şi că documentele prezentate de noi au clarificat nelămuririle AEP.

Antena 3 a pus sub semnul întrebării şi credibilitatea firmei care a gestionat contabilitatea USB în campania electorală. Aceasta face parte din reţeaua Nexia International o companie globală de contabilitate şi consultanţă financiară, cu o reputaţie solidă care poate fi confirmată de o simplă căutare pe Google.

Foarte probabil atacurile vor continua vehement în zilele următoare. Noi vom continua să răspundem transparent și deschis așa cum am facut întotdeauna”, a scris Nicușor Dan pe Facebook.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.