Meniu principal

Nicolicea, un fel de Șerban Nicolae al Camerei Deputaților: a dat afară presa de la ședința Comisiei juridice

Nicolicea salută decizia lui TuDorel de a le da o mână de ajutor condamnaților

După cum se știe deja, Ordonanța de abrogare a OUG 13, prin care Guvenul Grindeanu a modificat Codurile penale, a fost deja adopatată de prima Cameră sesizată, Senatul. Acum, actul normativ a ajuns la Camera Deputaților, mai precis la Comisia juridică, aceasta urmând să întocmească un raport în baza căruia se va supune la vot, în plen, aprobarea sau respingerea OUG 14.

Preşedintele Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor, Eugen Nicolicea, a cerut, miercuri, ca presa să părăsească şedinţa, pentru ca deputaţii să poarte o serie de “discuţii tehnice”, fără a anunţa însă ordinea de zi suplimentară. 

Potrivit unor surse parlamentare, deputaţii au început, la cererea PSD, o discuţie pe tema Ordonanţelor de Urgenţă 13 şi 14, fără însă a urma şi adoptarea unui raport.

Nicolicea a invocat argumente constituţionale pentru ca cele două ordonanţe să fie dezbătute separat, mai întâi adoptând OUG 14, care abrogă OUG 13, iar apoi să fie decisă calea de urmat pentru legea de aprobare a OUG 13, aflată şi ea în procedură parlamentară.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.