Meniu principal

Nicolicea, despre specialiștii de la Bruxelles: Bat campii, dealurile și munții

Nicolicea salută decizia lui TuDorel de a le da o mână de ajutor condamnaților

Președintele Comisiei Juridice a Camerei Deputaților, pesedistul Eugen Nicolicea, i-a făcut proști și neprofesioniști pe specialiștii de la Bruxelles, acesta declarând, joi, că ultimul raport MCV, publicat miercuri de Comisia Europeană conține ”bazaconii”.

”Raportul MCV este facut de niște persoane care nu au cunoștințe juridice. Bat campii, dealurile și munții. Vine cineva care nu cred că a văzut un cod de coduită și spune niște bazaconii, ce ar trebui să se întâmple, noi avem cod de conduită inspirat din cel francez. Raportul conține o mulțime de bazaconii”, a declarat Nicolicea la Antena 3.

Comisia a constatat că s-au realizat progrese în privința unora dintre aceste recomandări; este vorba, în special, despre recomandarea de a institui un sistem pentru verificarea conflictelor de interese din domeniul achizițiilor publice (PREVENT), care a fost pusă în aplicare în mod satisfăcător. Comisia constată, de asemenea, că s-au înregistrat progrese și în privința altor recomandări, sub rezerva aplicării lor în practică.

În același timp, Comisia constată că ritmul global al reformelor a stagnat în cursul anului 2017, ceea ce a dus la încetinirea punerii în aplicare a recomandărilor restante, cu riscul redeschiderii unor chestiuni care, în raportul din ianuarie 2017, au fost considerate închise. Provocările la adresa independenței sistemului judiciar reprezintă o serioasă sursă de îngrijorare.

Comisia nu poate încă să concluzioneze că obiectivele de referință ale MCV sunt, în acest moment, îndeplinite în mod satisfăcător, deși datorită progreselor înregistrate unele obiective se apropie de acest stadiu.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.