Meniu principal

Nicolae Robu (PNL): Oameni buni, eu sunt corect şi cinstit 100%, nu 99.99(9)%!

Robu: Timișoara primește 10% pentru intervenții după furtună, alții un milion de euro pentru biserici

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a comentat, pe Facebook, situația în care se află după ce a fost pus sub acuzare de DNA pentru abuz în serviciu într-un dosar care vizează retrocedările unor case și apartamente naționalizate. Edilul spune că ”este strigător la cer” ce i se întâmplă, că ”legea este aberantă” şi spunând despre el că este ”corect şi cinstit 100%, nu 99.99(9)%”.

Nicolae Robu a reiterat faptul că, în primul său mandat, doar două apartamente au fost vândute chiriașilor, în baza Legii 112/1995. Primarul Timișoarei a postat şi fotografii cu locuinţele despre care vorbeşte.

”Este strigător la cer ce mi se întâmplă! Două apartamente s-au vândut cu mine ca primar cu suspiciune de nerespectare a cerinţei Legii 112/1995 de deţinere de către cumpărători a calităţii de chiriaş înaintea datei de 25.01.1996, nerespectare care, dacă se confirmă, nu îmi aparţine, ci aparţine aparatului de specialitate al primăriei. Iată-le, sunt cel din dreapta, respectiv cel din stânga din clădirea din fundul curţii! Nu este strigător la cer să se vorbească despre mine «la grămadă» pentru «vânzarea frauduloasă a 1.000 locuinţe către persoane influente, cu cauzarea unui prejudiciu de 40 milioane euro»?! Oameni buni, eu sunt corect şi cinstit 100%, nu 99.99(9)%!”, a scris Nicolae Robu.

Edilul a scris şi un comentariu la postarea sa în care spune că nu are nimic de reproşat DNA, ci legii pe care o consideră ”proastă”. Robu spune că în astfel de cazuri nu şefii instituţiilor ar trebui traşi la răspundere, ci aparatul de specialitate.

”Eu nu reproşez nimic DNA-ului, eu reproşez legii proaste, care duce răspunderea la primar, preşedinte de consiliu judeţean, ministru, etc., când, de fapt, răspunderea ar trebui să revină aparatelor de specialitate ale instituţiilor respective, care pentru asta există şi sunt plătite. Ocupanţii funcţiilor la vârf ar trebui să fie responsabili doar când dau dispoziţii / pun presiune într-un fel sau altul să se încalce legea, nicidecum când semnează cu bună-credinţă având din partea aparatelor de specialitate o mulţime de avize de fezabilitate, oportunitate şi, bineînţeles, legalitate”, a mai scris Robu.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.