Meniu principal

Negrescu, către Farage: România nu primește lecții de la un om cercetat de PE pentru corupție

Eurodeputatul Victor Negrescu a transmis, într-o scrisoare deschisă adresată lui Nigel Farage, că fostul lider UKIP nu ar trebui să vorbească despre corupție în vreme ce, la rândul său, este anchetat de Parlamentul European pentru corupție și a subliniat că apartenența României la Uniunea Europeană nu trebuie să fie folosită drept temă politică pentru câștigarea de voturi.

“Domnule Nigel Farage, România nu primește lecții de democrație de la vinovatul pentru Brexit! și, cu atât mai puțin, lecții de corectitudine de la un om cercetat de Parlamentul European pentru corupție și abuz în serviciu! Vorbesc despre ancheta în care sunteți acuzat, alături de Paul Nuttall și aproape jumătate dintre europarlamentarii din partidul dumneavoastră pentru deturnare de fonduri în valoare de cca 500.000 de lire sterline. Sunt uimit de curajul pe care îl puteți avea, de a ieși public cu astfel de atacuri, în condițiile în care aveți de dat niște răspunsuri în fața justiției”, a menționat Victor Negrescu într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, eurodeputatul român consideră că Nigel Farage s-a comportat ca un inamic al României și al poporului român, după ce a făcut mai multe declarații defăimătoare la adresa românilor.

“Vă solicit ca, de acum încolo, înainte să ieșiți public cu declarații defăimătoare la adresa românilor și a României, să vă faceți temele și să vă informați corect, pentru că ceea ce ați susținut în timpul emisiunii radio LBC este cât se poate de fals, generalist și populist. Nici nu e de mirare că ajungeți să aveți constant poziții extremiste dacă, pentru dumneavoastră, adevărul depinde de cel care îl rostește. Nu pot accepta ca un om suspect de corupție să pretindă că este mai bun decât un popor întreg. Prin tot ceea ce ați spus despre români în ultimii ani, v-ați comportat ca un inamic al țării mele și al compatrioților mei”, a mai spus Negrescu, potrivit comunicatului.

Totodată, europarlamentarul român a subliniat că “România are toate meritele pentru a se afla în UE”.

Fostul lider al formațiunii britanice eurosceptice UKIP, Nigel Farage, a avut vineri seară o discuție aprinsă cu un ascultător care a intervenit în timpul show-ului său radiofonic (LBC show), politicianul britanic susținând că România nu ar fi trebuit să fie primită în Uniunea Europeană pentru că “nu a încheiat tranziția” după regimul comunist și este în opinia sa o țară unde corupția este “endemică”, aprecieri în urma cărora respectivul ascultător l-a acuzat pe Farage de rasism, se arată într-un articol publicat de cotidianul Express.

Farage a sugerat de asemenea că ieșirea Marii Britanii din UE survine într-un moment potrivit, întrucât el consideră “incredibil” ca țara sa să fie într-o uniune politică cu România.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.