Meniu principal

A murit actorul Ion Besoiu

Ion Besoiu, căpitanul Vaporului Speranța, din ”Toate pânzele sus!”, s-a stins din viaţă la vârsta de 85 de ani. Informaţia a fost confirmată pentru MEDIAFAX de reprezentanţi ai UNITER.

Ion Besoiu era internat la Institutul pentru boli cardio-vasculare C.C. Iliescu din cadrul Institutului Clinic Fundeni.

Ion Besoiu s-a născut pe 11 martie 1931, la Sibiu. Îndrăgitul actor, erou al copilăriei celor care au iubit “Toate pânzele sus!”, şi-a dedicat viaţa teatrului şi filmului românesc.

Ion Besoiu a debutat în carieră la 19 ani, în 1950, dar consacrarea a cunoscut-o abia după 1978, după apariţia filmului ”Toate pânzele sus”, regizat de Mircea Mureşan, în care i-a avut parteneri pe marii actori Ilarion Ciobanu şi Jean Constantin.

Pe Ion Besoiu şi Jean Constantin i-a legat o prietenie de-o viaţă. Actorul a povestit în nenumărate rânduri de petrecerile de pomină organizate de Jean Constantin. Ion Besoiu a trăit în perioada boemiei legendare din teatrul românesc. Prietenii actori îl alintau pe Ion Besoiu cu porecla “Jimmy.”

Se spune că Ion Besoiu şi-a dorit să fie marinar, pe când era copil, dar şi că în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, la 13 ani, a ajutat la căratul tărgilor cu răniţi la spital.

(foto: Sibiu100.ro)

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.