Meniu principal

Mulțumiri aduse de ONG-uri celor 3.500 de magistrați care se opun propunerilor lui Toader

Mulțumiri aduse de ONG-uri celor 3.500 de magistrați care se opun propunerilor lui Toader

Reprezentanţi ai mai multor organizaţii civice au organizat, miercuri, la Tribunalul Bucureşti, un eveniment prin care au mulţumit celor 3.500 de magistraţi care se opun politizării justiţiei şi care au semnat memoriul adresat Guvernului prin care era solicitată retragerea proiectului de modificare a legilor Justiţiei. Fostul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a fost şi el prezent, declarând că nu este normal ca toate instituţiile să fie politizate, informează News.ro.

Persoane purtând fiecare câte o literă a cuvântului “Mulţumim”, precum şi cifrele care alcătuiesc 3500, numărul semnatarilor de până acum ai memoriului către Guvern, s-au aliniat pe treptele Tribunalului Bucureşti.

Vlad Voiculescu a fost ultimul din acest rând, el ţinând semnul “+”, pentru a sugera că numărul iniţial a fost depăşit şi că şi alţi magistraţi sunt aşteptaţi să se alăture demersului.

Evenimentul a fost anunţat de pagina “Corupţia ucide”, conform căreia 32 de grupuri civice le mulţumesc magistraţilor care se opun preluării politice a controlului asupra justiţiei!

“Salutăm iniţiativa Forumului Judecătorilor din România pentru că a cerut public, printr-un memoriu adresat guvernului, retragerea proiectului de modificare a Legilor Justiţiei, promovat de Ministrul Justiţiei,Tudorel Toader. Apreciem conştiinţa de care daţi dovadă, ca parte integrantă a societăţii româneşti!”, scrie pe pagina de Facebook “Corupţia ucide”, unde este anunţat şi evenimentul în care “tuturor magistraţilor integri li se va spune: 3500 MULŢUMIM”.

Acţiuni similare au fost anunţate şi în faţa Tribunalelor din Arad, Craiova (Tribunalul DOLJ -Strada Brestei 12), Constanţa, Galaţi, Iaşi, Timişoara, Oradea, Sibiu, Lyon, Torino.

(foto: Inquam)

Ți-a plăcut articolul?

Un comentariu La Mulțumiri aduse de ONG-uri celor 3.500 de magistrați care se opun propunerilor lui Toader

  1. kroko spune:

    Normal ca magistratii sunt nemultumiti de noile modificari,ei vor sa ramana inamovibili,adica indiferent cum judeca o cauza(cu capul cu curul) raman nepedepsiti. Va spun eu,le este frica,frica ca-i tragem la raspundere pt greselile facute. De exemplu daca pierzi un proces cu taxa de poluare in romania,si-l castigi la CEDO,pot sa fac plangere impotriva judecatoriilor care au judecat cauza.De asta le este frica,de raspundere,iar prostii de la societatea civila(asa zisa civila) au iesit in strada sa-i sustina,ma intreb pe cei de la societatea civila cine-i sustine?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.