Meniu principal

Motivarea avizului negativ privind revocarea șefei DNA va fi trimis de CSM decidenților până la finele săptămânii

Vicepreşedintele CSM, Codruţ Olaru, şi-a plagiat întreaga teză de doctorat, coordonată de Tudorel Toader

Vicepreședintele CSM, Codruț Olaru, a declarat, joi, că raportul cu motivarea avizului negativ dat de Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii cererii ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, de revocare din funcţie a procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, este aproape finalizat şi va fi “transmis decidenţilor” până la sfârşitul acestei săptămâni.

“Motivarea avizului este pe final. Până la sfârşitul acestei săptămâni o vom înainta decidenţilor”, a declarat Codruţ Olaru.

El a fost întrebat de jurnalişti şi despre acuzaţiile aduse Secţiei pentru procurori a CSM de către ministrul Justiţiei şi a spus că nu vrea să intre în polemică.

“CSM se va exprima absolut în scris”, a adăugat vicepreşedintele CSM. 

Codruţ Olaru a făcut aceste declaraţii la sediul Ministerului Justiţiei, unde are loc întâlnirea dintre reprezentanţii ministerului, ai CSM, ai ICCJ, DNA şi Parchetului General cu oficiali ai Comisiei Europene aflaţi în misiune de evaluare în cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare (MCV).

Ministrul Justiţiei Tudorel Toader a declarat luni, referindu-se la motivarea avizului negativ dat de CSM cererii de revocare a şefei DNA, că membrilor Secţiei de procurori “le va fi greu să motiveze contra evidenţei”, el argumentând că este vorba despre un demnitar care a încălcat de trei ori Constituţia.  Întrebat dacă reproşează ceva Secţiei pentru procuori a CSM, care a avizat negativ solicitarea sa de revocare a şefei DNA, ministrul Justiţiei a răspuns ironic: “Tot românul îşi cunoaşte atribuţiile de serviciu pe care le are şi tot românul îşi îndeplineşte corect, loial şi la timp respectivele atribuţiuni”.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.