Meniu principal

Moțiunea de cenzură inițiată de PNL și USR, la vot

Cele două Camere ale Parlamentului se reunesc, miercuri, de la ora 12.00, pentru a dezbate şi vota moţiunea de cenzură depusă de PNL și USR împotriva Guverului Grindeanu, ca urmare a adoptării, de către acesta, a Ordonanței de Urgență privid modificarea Codurior penale.

Dezbaterea moţiunii de cenzură va începe la ora 12.00, în plenul reunit, premierul Sorin Grindeanu urmând să susţină un discurs. Votul va avea loc după aproximativ două ore de dezbateri. PNL, USR și PMP au anunțat că vor vota moțiunea, în timp ce UDMR va participa la dezbatere, însă nu și la vot.

Moţiunea a fost iniţiată de PNL, cu sprijinul USR. Documentul conține mai multe critici aduse Guvernului Grindeanu și a coaliției care-l susține, printre care se numără legalizarea furtului prin adoptarea OUG 13, abrogată de Executiv duminica trecută, la presiunea protestatatilor.

”Renunţaţi la legalizarea furtului în România Românii nu vor graţierea şi salvarea politicienilor corupţi. Legiferarea în folos propriu nu este o soluţie pentru România pentru că nu face decât să slăbească statul de drept şi să ne slăbească ca naţiune. Vă somăm să renunţaţi la acţiunile împotriva respectării legii, să renunţaţi la a proteja şi a atenta la viaţa, siguranţa şi viitorul românilor. Nu vă mai ascundeţi în spatele unui vot pe care cetăţenii vi l-au acordat cu bună credinţă şi deschideţi larg ochii pentru a vedea că nu guvernaţi o Românie minoritară a celor corupţi”, se arată în textul moţiunii de cenzură.

(foto: Telegrafonline.ro)

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.