Meniu principal

Moștenirea lui Obama pentru Trump

Scrisori de dragoste trimise de Obama primei sale iubite, făcute publice

Barack Obama a decis extinderea pentru încă un an a sancţiunilor împotriva Rusiei, Iranului şi Cubei.

Barack Obama, preşedintele în funcţie al SUA, a prelungit pentru încă un an sancţiunile împotriva mai multor state şi persoane, inclusiv împotriva Rusiei, pe fondul conflictului din Ucraina şi anexării Crimeei, informează presa internaţională, citată de MEDIAFAX.

De asemenea, sancțiunile au fost prelungite și în cazul mai multor grupări teroriste, prin intermediul unor serii de scrisori înaintate de Obama Congresului, ce au fost publicate pe site-ul Casei Albe.

Sancţiunile împotriva Rusiei, impuse pentru prima dată în martie 2014, vor fi acum extinse peste termenul iniţial al datei de martie 2017, a scris Obama în cadrul unei scrisori adresate purtătorului de cuvânt al Camerei Reprezentanţilor a SUA, Paul Ryan, şi preşedintelui Senatului american, Joseph Biden, în legătură cu prelungirea urgenţei naţionale.

Preşedintele în funcţie a acuzat Guvernul rus de utilizarea forţei în Ucraina, făcând referire la anexarea Crimeei la teritoriul rus şi afirmând că acest fapt prezintă o ameninţare majoră faţă de politica externă şi securitatea SUA.

Obama a prelungit de asemenea regimul de sancţiuni împotriva Iranului, Cubei, statului Zimbabwe şi teroriştilor străini care au ca scop ”perturbarea procesului de pace din Orientul Mijlociu”.

(foto: InformationCells.com)

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.