Meniu principal

Modificarea legii referendumului, inițiată de Șerban Nicolae

Pesediștii pun cruce proiectului de revenire la alegerea primarilor în două tururi

Liderul de grup al senatorilor PSD, Șerban Nicolae, președinte al Comisiei juridice, a depus, împreună cu colegii săi, o inițiativă legislativă privind modificarea Legea nr. 3/2000 în sensul ca referendumul pentru revizuirea Constituției să se desfășoare în ultima duminică a perioadei de 30 de zile de la data adoptării propunerii de revizuire.

Practic, propunerea vizează modificarea alineatului 1 al articolului 6 din Legea referendumului, astfel încât să fie stipulat faptul că inițiativa și procedura revizuirii Constituției sunt supuse „dispozițiilor prevăzute la art. 73 alin. 1 și 2, art. 150 și art. 151 din Constituție și prezentei legi”.

Cetățenii României sunt chemați să-și exprime voința prin vot în cadrul referendumului național cu privire la revizuirea Constituției în ultima duminică a perioadei de 30 de zile prevăzută la art. 151, alin. 3 din Constituția României, calculată de la data publicării în MO, Guvernul având obligația de a aduce la cunoștință publică, de îndată, prin mijloace de comunicare în masă, această dată”, propun social-democrații.

O altă propunere pentru completarea articolului 6 stipulează faptul că „persoanele care au dreptul să participe la referendumul național privind revizuirea Constituției, modul de desfășurare a campaniei pentru referendum, organizarea și desfășurarea acestuia, organizarea și atribuțiile birourilor electorale, faptele care constituie contravenții și infracțiuni, precum și modul de constatare și sancționare a acestora sunt cele stabilite la art. 4, art. 7 alin. 1, precum și în cap. IV, V, VI din Legea 3/2000”.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.