Meniu principal

Misterul angajării la Ministerul de Externe a fiicei lui Iordache ”altă întrebare”

Că aparatul de stat este ”populat” la toate nivelurile de fel și fel de beizadele care, în condiții normale, nu ar trece nici măcar de selecția de dosare la un concurs de recrutare organizat de o multinațională, nu mai este un secret pentru nimeni. Una dintre instituțiile unde este cald și bine pentru copii de bani gata ai politicienilor români este Ministerul de Externe.

Până la finele anului trecut, când s-a angajat la Cancelaria Băncii Naționale a României, fiica ministrului Justiției, Delia Iordache, a lucrat fix la Ministerul de Externe al României, o instituție cu criterii foarte stricte de angajare.

Jurnalista Emilia Șercan, unul din ziariștii acuzați de ministrul de Interne, Carmen Dan, de instigare a protestatarilor, a dezvăluit, pe Facebook,că ministerul condus la această oră de Teodor Meleşcanu, refuză să comunice informaţii de interes public pentru a o acoperi pe fiica lui Florin Iordache.

Emilia Șercan bănuiește că Delia Iordache ar fi fentat regulile pe care ar trebui să le urmeze orice persoană aspirantă la o carieră în administraţia publică centrală sau diplomație.

“Ministerul Afacerilor Externe refuză să îmi comunice o informaţie de interes public care o vizează pe Delia Iordache, fiica lui Florin Iordache, ministrul de Justiţie. Ministerul Afacerilor Externe interpretează în mod absolut abuziv Legea 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public, doar pentru a o proteja pe fiica lui Florin Iordache şi, implicit, pe Florin Iordache. Insist, în cazul în care mai e nevoie: nu orice instituţie refuză accesul la o informaţie publică în acest caz, ci un minister condus de un coleg de guvernare cu Florin Iordache. Delia Iordache a fost angajată în MAE fără concurs, la data de 20 iulie 2015. Cum a fost posibil să fie angajată fără concurs? Simplu, prin detaşare. Domnişoara Iordache a fentat regulile pe care ar trebui să le urmeze orice persoană aspirantă la o carieră în administraţia publică centrală pentru că, nu-i aşa, totul e mai simplu când tata e deputat şi mama e judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. De unde s-a detaşat domnişoara Iordache la MAE? Ei bine, această informaţie nu este considerată una publică de către Ministerul de Externe, care o ţine la secret. Haideţi să va traduc golănia mai bine”, a precizat Emilia Şercan.

Jurnalista a explicat că Delia Iordache a terminat Facultatea de Drept la Universitatea “Nicolae Titulescu” în 2013, iar în 2015, un masterat în Drept Internaţional şi Comunitar la aceeaşi instituţie de învăţământ. Imediat după ce a obţinut diploma de masterat, Delia Iordache, care era angajată la o firmă (nu se ştie dacă de stat sau privată, pentru că MAE refuză să răspundă), a fost detaşată la Ministerul de Externe. Aici a fost încadrată pe poziţia de referent relaţii II, la Departamentul Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni, abia după ce a absolvit masteratul, pentru că avea nevoie de diplomă de masterat pentru respectiva poziţie, venind fără concurs.

“În mod normal, domnişoara Iordache trebuia să se înscrie la concurs, să-l susţină, să-l treacă şi abia apoi să fie angajată în MAE. Ministerul Afacerilor Externe e înţesat de acoperiţi SIE, în special, nu e niciun secret pentru nimeni. De nişte ani, însă, această instituţie a devenit un fel de loc de refugiu pentru tot felul de beizadele (înţeleg că şi fiica lui Adrian Ţuţuianu ar fi diplomat!?!), neveste, amante, piloşi sau ce mai vreţi voi, care fentează concursul, dar pentru care se fac detaşări de la diverse instituţii. La fel se întâmplă, observ, şi în cazul Băncii Naţionale a României acolo unde a fost angajată Delia Iordache (chiar aşa, o fi dat concurs?), unde, ca şi în cazul MAE, sunt angajate tot felul de beizadele, neveste, amante, piloşi sau ce mai vreţi voi”, a mai precizat Emilia Şercan.

(foto: Facebook)

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.