Meniu principal

Mircea Băsescu, mai aproape de liberare, pentru a doua oară

Mircea Băsescu poate fi liberat. Din nou.

Judecătoria Medgidia a decis, zilele trecute, că Mircea Băsescu, condamnat la patru ani de închisoare, poate fi liberat condiţionat. Din păcate pentru fratele fostului șef al statului, Traian Băsescu, procurorii DNA au atacat decizia la Tribunalul Constanţa, relatează News.ro.

Instanţa a admis propunerea de eliberare condiţionată formulată de Comisia de individualizare a regimului de executare a pedepselor privative de libertate din cadrul Penitenciarului Poarta Albă.  Astfel, Mircea Băsescu poate fi eliberat condiţionat, dacă nu este reţinut sau arestat în altă cauză, a decis Judecătoria Medgidia.

Judecătoria Medgidia hotărâse şi pe data de 6 octombrie că Mircea Băsescu poate fi liberat condiţionat, decizia fiind atacată de procurorii DNA la Tribunalul Constanţa. Această instanţă a admis contestaţia, iar Mircea Băsescu a rămas în continuare încarcerat la Penitenciarul Poarta Albă. Tot atunci, Tribunalul a mai decis că Băsescu mai poate formula o nouă cerere de liberare condiţionată după data de 1 februarie 2017.

Mircea Băsescu a fost condamnat definitiv în iunie 2016, de Curtea de Apel Constanţa, la patru ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă, în dosarul în care a fost judecat pentru că ar fi primit 250.000 de euro pentru a interveni pe lângă magistraţi pentru soluţionarea unui proces care îl viza pe Sandu Anghel. Instanţa a păstrat astfel decizia dată iniţial de Tribunalul Constanţa, în ianuarie 2016. În acelaşi dosar, Marian Căpăţână a primit trei ani de închisoare cu executare pentru complicitate la trafic de influenţă.

(foto: Cugetliber.ro)

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.