Meniu principal

Ministrul Transporturilor: Schimbările la TAROM nu se vor opri

FOTO Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, o ia pe urmele lui Ponta

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat, după numirea în funcția de manager general a lui Eugen Davidoiu, că schimbările de la TAROM nu se vor opri aici, ci vor viza și partea comercială. 

“TAROM-ul nu este într-o situație bună. Este nevoie de intervenția unor oameni, a unor manageri competenți care să înțeleagă politica macro. Nu înseamnă că în TAROM se vor opri schimbările doar la nivel de director general. Cu siguranță vor mai fi schimbări și pe partea comercială, pentru că am pierdut niște rute importante și, totodată, pe lângă recâștigarea acelor rute, trebuie să identificăm și alte rute, să identificăm culoare de lung curier pentru aeronavele care vor fi achiziționate, cele 30 de aeronave, conform programului de guvernare”, a spus Cuc.

Întrebat ce îl recomandă pe Eugen Davidoiu pentru funcția de director general al TAROM, în condițiile în care acesta a deținut funcții de conducere în mai multe companii naționale, printre care “Electrica Serv” și Societatea Națională a Lignitului Oltenia, ministrul a răspuns: “Eu m-aș uita la rezultatele omului în primul rând și haideți să vedem situațiile financiare și cum și-a încheiat anii cât a fost manager acolo”.

“Deci, pe acest om îl recomandă experiența și, dacă vă veți uita la bilanț și la aprobarea situațiilor economice la finalul fiecărui an cât a fost el manager în companiile respective, veți vedea că a avut performanțe, iar companiile au fost pe profit operațional. Eu cred că un manager în primul rând trebuie să știe foarte bine politica unei companii. Am avut manager privat și îl voi da ca exemplu pe domnul Heinzmann, pentru că eu am fost cel care a cerut Adunării Generale a Acționarilor să îl demită la momentul respectiv, pentru că nu își îndeplinise indicatorii de performanță. Și era om venit din aviație, cu o experiență extrem de vastă – spunea dânsul – și am văzut unde a dus TAROM-ul. L-a ținut pe pierderi atâta timp, iar așa ceva nu se mai poate! TAROM-ul este un brand național și trebuie sprijinit în primul rând de cei care simt și trăiesc și se simt români în țara lor”, a susținut șeful de la Transporturi.

În ceea ce privește așteptările ministrului de la noul director general al TAROM, Răzvan Cuc a menționat relansarea companiei din punct de vedere economic.

(foto: Economica.net)

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.