Meniu principal

Ministrul Sănătății promite aparatură pentru spitalele din București și 34 de orașe ale țării

Se strânge lațul? Florian Bodog, audiat la DIICOT în miez de noapte!

Ministrul Sănătății, Florian Bodog, a anunțat sâmbătă, că intenționează să folosească fondurile alocate de Banca Modială, însă necheltuite până acum, în perioada imediat următoare, pentru dotarea mai multor spitale din țară, informează AGERPRES. Mai mult, ministrul Sănătății a afirmat că deja a concediat câteva persoane din instituție, care nu prea munceau. Acest lucru în contextul în care Guvernul a aprobat modificarea organigramei ministerului, în sensul angajării a încă 50 de funcționari.

“În Ministerul Sănătății există un program cu Banca Mondială care a fost semnat în 2014, în valoare de 250 de milioane de euro și care a devenit operațional la începutul anului 2015, fiind folosiți, până în prezent, 5 milioane de euro. La instalarea mea, am fost confruntat cu faptul că BM dorea să restructureze acest împrumut, adică să taie din fonduri, pentru că nu s-au mișcat lucrurile și atunci am decis să mișc lucrurile foarte rapid. De fapt am și restructurat-o, ieri (n.r. – vineri). Practic, am trimis acasă patru persoane și am adus alte trei persoane care doresc să muncească. Și m-am angajat că toți acești bani vor fi folosiți și vor acoperi programul de guvernare”, a spus Bodog.

Potrivit acestuia, prin acest program se vor achiziția, în primul rând, trei acceleratoare liniare de particule (aparate ultramoderne de radioterapie), pentru Institutul Oncologic din București și Spitalul Elias, care sunt într-o fază mai avansată cu documentația, și pentru Centrul Oncologic din Oradea. Și spitalele județene din 34 de orașe din țară vor primi 240 de aparate de anestezie.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.