Meniu principal

Ministrul Mediului: Vom finanţa în continuare vechiul program “Rabla Clasic”

Ministrul Mediului: Vom finanţa în continuare vechiul program "Rabla Clasic"

Graţiela Gavrilescu, ministrul Mediului, a declarat, joi, că, după aprobarea Fondului de Mediu, va fi finanţat vechiul “Rabla Clasic”, iar programul “Rabla Plus” va avea ecobonus de 10.000 de euro.

“Vom finanţa în continuare, după aprobarea Fondului de Mediu, programul pentru reînnoirea parcului auto naţional – vechiul “Rabla Clasic”, prin care fiecare dintre noi care avem acasă o maşină mai veche de opt ani, să putem să o dăm şi să primim printr-un ecobonus de 6.500 de lei, acelaşi pe care l-am dat anul trecut, să putem cumpăra o maşină nouă. În acelaşi timp, toate valorile şi pentru hibrid, şi pentru cele care au emisii de carbon sub 130 de grame au aceleaşi sume, respectiv 1.000 şi 1.500 de lei“, a declarat ministrul Gavrilescu. 

Programul “Rabla Plus”, “cu referire directă maşinile pur electrice”, va avea acelaşi ecobonus de 10.000 de euro, potrivit ministrului. 

“Anul trecut, acest program a fost un succes, iar comparativ cu anul precedent 2016, numărul maşinilor electrice introduse pe piaţă, şi pe care românii au dorit să le achiziţioneze a fost de peste 1.000. În acelaşi timp, se păstrează ecobonusul de 4.500 de euro pentru maşinile hibrid plug-in”, a precizat Gavrilescu. 

În acest sens, ministrul Mediului a afirmat că “săptămâna viitoare vom avea o întâlnire cu toţi “benzinarii”, astfel încât să le aducem la cunoştinţă că ar trebui ca fiecare să poată să-şi doteze locaţiile cu astfel de staţii de reîncărcare iar dezvoltarea infrastructurii să fie făcută şi în consonanţă cu dezvoltarea infrastructurii mari din România, adică pe drumurile naţionale, pe drumurile expres sau pe lungimea autostrăzilor, astfel încât să nu pleci de acasă şi să te lase maşina în drum”. 

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.