Meniu principal

Ministrul Agriculturii: Sunt 12 milioane de oi în România, putem face 12 milioane de plăpumi pentru săraci

Guvernul intenţionează să construiască centre de colectare a lânii şi pieilor de oi şi capre, finanţate din fondul suveran de investiţii, iar una dintre posibilele utilizări ale lânii ar fi realizarea de plăpumi pentru săraci, a declarat duminică, la emisiunea Viaţa Satului de la TVR1, ministrul Agriculturii, Petre Daea.

“Ieri s-au împlinit 30 de zile, fără nicio zi liberă, cu 142 de ore de somn, cu sosirea în minister la 6.30, cu plecarea noaptea, spre casă sau în teren”, a precizat Daea. 

Moderatorul emisiunii l-a întrebat despre un punct din programul de guvernare în domeniul agriculturii, care prevede construirea de centre de colectare a lânii şi pieilor de ovine şi caprine. 

“Sunt 12 milioane de oi. Au trei kilograme oaia. O plapumă cât ar fi? Trei kilograme.  Ar fi 12 milioane de plăpumi în România pentru săracii ăştia”, a spus Daea. 

Centrele de colectare ar urma să fie finanţate din fondul suveran de dezvoltare, pe care guvernul intenţionează să îl creeze în acest an, potrivit oficialului. 

(foto:Nordestnews.ro)

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.